Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Yellowstone National Park

Wil je weten wanneer je het beste naar Yellowstone National Park kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park behoort tot de best gezochte nationale parken van de Verenigde Staten. Het is het oudste nationale park ter wereld en een van de meest indrukwekkende plekken die je in de VS kunt bezoeken. Yellowstone ligt in de staten Wyoming, Idaho en Montana. Een bezoek aan Yellowstone wordt vooral gecombineerd met een rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten. Een combinatie die vrijwel iedereen maakt is die met het daaronder gelegen Grand Teton National Park. Deze twee natuurgebieden zijn wat betreft natuur vrij verschillend, maar vormen door de ligging een twee-eenheid. Yellowstone bestaat vooral uit uiteenlopende vulkanische verschijnselen zoals geisers en warmwaterbronnen. De bekendste attracties van het Yellowstone National Park zijn de Grand Prismatic Spring en de Old Faithful geiser.

Feitelijk heeft ieder seizoen zijn charme in het Yellowstone National Park. De kleuren van de Grand Prismatic Spring zijn bijvoorbeeld nog opvallender als er een winterse sneeuwlaag omheen ligt. Een nadeel van het winterseizoen is de toegankelijkheid van de wegen en de wandelpaden. De meeste mensen geven daarom de voorkeur aan het zomerseizoen om Yellowstone te bezoeken. Dat leidt tot een duidelijk hoogseizoen waarin het drukker is dan tijdens de andere periodes van het jaar. De maanden juli en augustus zijn het drukste. Wie in Yellowstone zelf wil overnachten, wat zeker aan te raden is om het park lekker vroeg in te kunnen, zal op tijd moeten reserveren. Het beste doe je dat ruim voor Kerstmis als je voor de zomer daarna plek wilt hebben.

De beste reistijd voor het Yellowstone National Park is van juni tot en met september. De maanden juli en augustus bieden gemiddeld het beste weer. Met middagtemperaturen van 27-28 graden is het aan de hete kant voor wie flink wil gaan wandelen in Yellowstone. Wie van plan is om aardig wat wandelkilometers te maken, die kan misschien beter wachten tot begin september of alvast in juni naar de Verenigde Staten vliegen voor een bezoek aan Yellowstone.

Reisadvies - Yellowstone National Park
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Yellowstone National Park
Reisadvies - Yellowstone National Park
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Yellowstone National Park

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.