Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Idaho

Wil je weten wanneer je het beste naar Idaho kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Bergen, boeren en weidse landschappen. Dat is wat je in de prachtige staat Idaho te wachten staat. Als je met de auto door Idaho rijdt, dan besef je hoeveel ruimte je in de Verenigde Staten kunt hebben. Niet voor niets dat de landbouw hier zulke enorme proporties aan heeft kunnen nemen. In Idaho zijn veel boerenbedrijven gevestigd die van alles verbouwen. Zo worden er veel aardappelen geteeld, wat Idaho de bijnaam 'Potato State' heeft bezorgd. Als toerist is het prachtig om langs de enorme akkers met granen en andere gewassen te rijden. Vanwege het weer is Idaho vooral een zomerbestemming. Het voorjaar en najaar kunnen prima weercondities kennen in de lager gelegen gebieden, maar zodra je in de berggebieden komt, wordt het al snel koeler.

Beste maanden

Omdat Idaho grotendeels op een plateau ligt dat door berge afgeschermd wordt van de zee, is de kans op neerslag niet zo groot. Daardoor is de temperatuur het meest bepalend voor wat je als beste reistijd voor Idaho moet zien. Je merkt dat er vanaf de tweede helft van april vaak al aangename temperaturen gehaald worden (gemiddeld 14 tot 18 graden). Vanaf mei is er een vrij grote kans dat er op brede schaal goed weer voorkomt in Idaho. Vandaar dat de periode mei tot en met half oktober als beste reistijd voor Idaho geldt. Het is dan vaak warm, soms zeer warm en de zon laat zich vaak zien. Grote delen van de staat mag je in de zomer zelfs zonovergoten noemen. De kans op regendagen of een regenbui is niet al te groot tijdens de zomers in Idaho.

In de bergen

Voor de berggebieden geldt dat het koeler is en aan de loefzijde aanzienlijk natter kan zijn. De beste reistijd voor rondreizen en actieve vakanties in de bergen van Idaho is van juni tot half september. In de winter valt er op redelijk wat plekken in Idaho voldoende sneeuw om aan wintersport te doen. De beste sneeuwcondities om te skiën of snowboarden in Idaho heb je van half januari tot half maart.

Reisadvies - Idaho
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Idaho
Reisadvies - Idaho
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Idaho

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.