Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Wyoming

Wil je weten wanneer je het beste naar Wyoming kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat Wyoming is voor natuurliefhebbers een van de meest interessante vakantiebestemmingen van het land. Hier kun je het Yellowstone National Park bezoeken, dat tot de mooiste en drukstbezochte nationale parken ter wereld gerekend mag worden. De combinatie van natuur en vulkanische manifestaties zorgt voor surrealistische landschappen die zo overweldigend zijn dat je voorgoed op je netvlies gebrand zullen staan. Ten zuiden van Yellowstone ligt een andere topper: het Grand Teton National Park. In dit park zijn het meren en bergpieken die de bezoekers betoveren. Klimatologisch en geografisch bestaat Wyoming grofweg uit twee zones: bergachtige gebieden en drogere plateaus.

Beste maanden

Vanwege de begaanbaarheid in de winter, of juist de lastige begaanbaarheid, is de zomer het beste reisseizoen om Wyoming te bezoeken. Met name de maanden juni tot en met september mogen als beste reistijd voor Wyoming gezien worden. In vrijwel heel de staat is er dan sprake van aangename temperaturen, niet al teveel neerslag en vrij veel zonneschijn. In juli en augustus kan het zelfs tropisch warm worden in Wyoming. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen dan rond de 25 tot 29 graden in de lager gelegen gebieden. Op gematigde hoogtes in de bergen ligt het kwik dan veelal net wat boven de 20 graden. Op de hogere plekken, zo boven de drieduizend meter, heeft de temperatuur wat meer moeite om de twintig graden te bereiken. De hoogste pieken zijn hartje zomer nog deels besneeuwd.

Wyoming

Wintersport

In Wyoming kun je prima aan wintersport doen. De belangrijkste factoren zijn aanwezig: bergen, sneeuw en koel weer in de winter. Binnen Wyoming liggen een aantal geweldige skigebieden, waaronder het zeer geliefde Jackson Hole aan de zuidkant van het Teton. Hier kun je tussen hoogtes van 1924 en 3185 meter afdalen over 116 kilometer aan pistes. In totaal telt Wyoming 12 wintersportgebieden, waar je vanaf november/december tot ver in het voorjaar kunt skiën of snowboarden. De allerfijnste maanden voor een skivakantie in Wyoming zijn februari en maart. Het is dan iets minder koel dan december en januari. Daarnaast zijn de dagen dan alweer langer, waardoor je langer kunt genieten van de relatief prijzige skipassen.

Reisadvies - Wyoming
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Wyoming
Reisadvies - Wyoming
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Wyoming

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.