Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Montana

Wil je weten wanneer je het beste naar Montana kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het in het noorden van de Verenigde Staten gelegen Montana is staat vol contrasten. De landschappen lopen uiteen van uitgestrekte weilanden tot enorme bossen en indrukwekkende berggebieden. Met name het Glacier National Park, dat tegen de grens met Canada aan ligt, laat vele staaltjes zien van waar de natuur toe in staat is. Montana is ook de staat waar de goudkoorts vroeger toegeslagen heeft. Dat zie je tegenwoordig terug in verschillende voormalige mijnstadjes die nu als historische dorpen een rol als openluchtmuseum spelen. Al met al is Montana een boeiende staat waar je verschillende facetten van Amerika kunt ontdekken.

Beste maanden

Als je kijkt naar het weer dan is de zomerperiode de beste reistijd om een vakantie in Montana te vieren. Met name de maanden juli en augustus zijn geweldig, omdat het vrij droge klimaat dat in een groot deel van Montana heerst zorgt voor vrij droog en warm weer. De beste reistijd bestaat uit de periode half mei tot half september als je een rondreis door Montana wilt gaan maken. In de vlakkere gebieden liggen de temperaturen overdag dan tussen de 15 tot 20 graden in mei tot gemiddeld tegen de 30 graden in juli en augustus. In de loop van september merk je dat het weer stapsgewijs koeler wordt. Vooral in de nachten gaan de temperaturen dan flink onderuit.

Montana

Going-to-the-Sun Road

Het Glacier National Park is een belangrijke toeristische bestemming binnen Montana. Voor velen is dit natuurgebied in de Rocky Mountains zelfs de belangrijkste reden om een vakantie in Montana te vieren. De mooiste autoroute van heel Montana loopt dwars door het park heen. De naam alleen al heeft iets magisch: de Going-to-the-Sun Road. Als je deze bergroute wilt rijden, dan is het goed te weten dat deze door de weersomstandigheden vaak pas eind juni of zelfs begin juli opengaat voor het verkeer. Houd daar rekening mee qua planning.

Wintersport

In de bergen van Montana liggen 17 skigebieden, waar je in de winter aan allerlei vormen van wintersport kunt doen. Het skiseizoen begint op de hogere hoogtes (2000 tot ruim 3000 meter) vaak al in november en duurt tot in april. Kijkend naar de weersomstandigheden, de hoeveelheid daglicht en de sneeuwcondities vormen de maanden februari en maart de allerbeste reistijd voor een ski vakantie in Montana.

Reisadvies - Montana
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Montana
Reisadvies - Montana
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Montana

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.