Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Fuerteventura

Wil je weten wanneer je het beste naar Fuerteventura kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het droge en vrij warme klimaat van Fuerteventura leent zich prima voor allerlei soorten vakanties. Denk aan strandvakanties, wandelreizen, fietsvakanties en allerlei soorten watersporten. De vrijwel altijd aanwezige wind zorgt voor prima omstandigheden voor bijvoorbeeld windsurfers en kitesurfers. Omdat de wind een groot deel van het jaar uit het noorden, noordoosten of oosten waait, vind je de beste surfspots in de noordelijke regionen van Fuerteventura. Voor zonaanbidders is de wind soms wat minder aangenaam. Die moeten het vooral zoeken op meer beschutte plekken of in de badplaatsen die in het zuiden van Fuerteventura liggen, zoals Jandia, Costa Calma en Morro Jable. Als de noordenwind waait, en dat is het grootste deel van het jaar, dan is het aan het oostkust van Fuerteventura ook prima vertoeven. Denk aan bijvoorbeeld Caleta de Fuste en Puerto del Rosario. De fraaie stranden van Corralejo kunnen wat last hebben van opwaaiend zand.

Beste maanden

Fuerteventura is het hele jaar door droog, zonnig en minstens lenteachtig. Tijdens onze winter heb je er de laagste temperaturen: gemiddeld zo'n 20 graden overdag. In de loop van het jaar gaat dit stap voor stap omhoog. De beste reistijd voor een vakantie op Fuerteventura is van juni tot en met oktober. Dit is de warmste, droogste en zonnigste periode. De maximumtemperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 24 en 30 graden Celsius. In oktober bestaat de kans op een regenachtige dag. De kans dat je er twee of drie in één week treft, is klein.

Fuerteventura

Fuerteventura als strandbestemming

Ga je puur voor zon, zee en strand naar Fuerteventura, dan is de periode juni tot en met september de allerbeste reistijd om dat te doen. De kans dat het een keer te koel is, is dan minimaal. De kans dat je te maken krijgt met regen is in deze periode eveneens klein. De maand oktober is over het algemeen ook prima voor een zonvakantie. Wat je wel merkt is dat het aan het einde van de dag iets sneller afkoelt en dat er vaker sprake is van bewolking dan in september.

Vanaf november merk je dat het wat koeler wordt, dat er wat meer bewolking is en dat het zeewater geleidelijk iets frisser wordt. Het winterseizoen kan heerlijk zijn op Fuerteventura. Het is soms een kwestie van wat geluk hebben en vooral ook afhankelijk wat waar je zit. Kies bij voorkeur voor een plek die uit de wind ligt. Kijk of het zwembad van de accommodatie misschien verwarmd is, dat scheelt zeker.

Fuerteventura tijdens de schoolvakanties

Wil je met kinderen op vakantie naar Fuerteventura en zit je daardoor vast aan de schoolvakanties, dan is de zomervakantie de beste periode om te gaan. Reken op veel zon, zomerse of zelfs tropische temperaturen en vrijwel geen kans op regen. Dit zijn de beste weersomstandigheden die je op Fuerteventura kunt treffen. De herfstvakantie is een andere goede optie. Het is dan iets minder zonnig, maar nog steeds aangenaam warm. De kerstvakantie is eerder geschikt voor een actieve vakantie of om de kou in Nederland te ontlopen. Voor een strandvakantie moet je wat geluk hebben. Datzelfde geldt voor de voorjaarsvakantie.

Reisadvies - Fuerteventura
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Fuerteventura
Reisadvies - Fuerteventura
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Fuerteventura

Beste reistijd voor bestemmingen in Fuerteventura

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Fuerteventura? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.