Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Morro Jable

Wil je weten wanneer je het beste naar Morro Jable kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Morro Jable is de meest zuidelijke badplaats van Fuerteventura. Door de geografische ligging heb je in Morro Jable en het erbij gelegen Jandia de allerbeste weersomstandigheden van heel het eiland. Dat komt omdat de vrij stevige passaatwind (gemiddeld windkracht 4 tot 5) bijna continu vanuit noordelijke richtingen waait, soms draaiend naar het noordwesten. De wind wordt bovenlands getemperd, waardoor deze in Morro Jable minder aanwezig is. Vooral in het winterseizoen is dit een groot pluspunt. De temperaturen kunnen dan soms niet helemaal optimaal zijn, maar de beschutte ligging in combinatie met de aanwezige zonnestralen zorgt ervoor dat het dan prima vertoeven is in Morro Jable.

Fijnste maanden

De beste reistijd voor Morro Jable is van mei tot half oktober. Deze periode van bijna een half jaar loopt vrijwel gelijk met het zomerseizoen dat de reisbranche hanteert. Het is een periode waarin de zon zich heel veel laat zien. Soms gaan er vele dagen op rij voorbij zonder dat er een wolkje aan de lucht te zien is. De kans op regen is nihil in het zomerseizoen. In mei kan er nog een verdwaalde spat regen vallen en soms zie je in september de eerste echte regenbui. De kans is groter dat je tot in oktober moet wachten op enige neerslag van betekenis. De middagtemperaturen liggen in de periode mei tot half oktober gemiddeld tussen de 23 en 30 graden. De maanden augustus en september zijn het warmst en daardoor ook het meest in trek als vakantieperiode. Vooral in september is Morro Jable erg geliefd, omdat het weer in delen van Europa in die maand al achteruit gaat.

Morro Jable

Morro Jable tijdens de schoolvakanties

Wil of moet je tijdens een schoolvakantie naar Morro Jable reizen, bijvoorbeeld omdat je schoolgaande kinderen hebt, dan is de zomervakantie de beste reistijd voor een strandvakantie naar Morro Jable. Het is dan warm, droog en zeer zonnig. Het blijft ook 's avonds vrij lang warm, waardoor het tot zonsondergang prima vertoeven is op het strand van Morro Jable. De meivakantie biedt ook prima weer, maar is we iets koeler: ongeveer 22-23 graden overdag in de schaduw en pakweg 26-28 graden in de zon. Het zeewater is tijdens de meivakantie nog niet helemaal op temperatuur. Met gemiddeld 18-19 graden is de zee dan nog aan de koele kant.

De herfstvakantie biedt overwegen goed weer, maar je moet in deze schoolvakantie rekening houden met de mogelijkheid op een dag of soms twee dagen met minder stabiel weer. Vaak heb je overwegend zonnig weer, maar de kans op een regenbuitje moet je half oktober niet uitsluiten.

De kerstvakantie en voorjaarsvakantie (carnavalsvakantie) zijn geliefde periodes om een vakantie in Morro Jable te vieren. Deze vakanties vallen in de koelere maanden, maar die zijn nog steeds een heel stuk beter dan het weer waar je in West-Europa mee te maken zult krijgen. Beide vakanties bieden voldoende dagen waarin het heerlijk is aan het zwembad, mits je in de zon zit of ligt.

Reisadvies - Morro Jable
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Morro Jable
Reisadvies - Morro Jable
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Morro Jable

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.