Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Corralejo

Wil je weten wanneer je het beste naar Corralejo kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Corralejo is en badplaats die gelegen is in het noorden van Fuerteventura. Net als alle Canarische Eilanden waait de wind hier vooral vanuit de noordelijke en noordoostelijke richting. Deze passaatwind is daardoor vrijwel altijd voelbaar in Corralejo, tenzij dat je je op een beschutte plek bevindt. De meeste hotels hebben hun zwembad en bijbehorend zonneterras daarom zo aangelegd, dat je weinig last hebt van de wind. En eerlijk is eerlijk: op het moment dat je in de zomermaanden te maken krijgt met temperaturen van tegen de dertig graden, dan is een verkoelende bries meer dan welkom. Veel toeristen die in Corralejo verblijven zoeken daarom op de warmere dagen vooral de stranden op om enigszins af te koelen. Vooral de enorme witte zandstranden in Parque Natural de Corralejo zijn zeer populair.

Meest aangename maanden

Je kunt dankzij het milde droge klimaat eigenlijk heel het jaar naar Corralejo reizen voor een vakantie. In het winterseizoen is het weer iets minder zonzeker en wat koeler, maar vaak prima om aan het zwembad te vertoeven. Vanaf mei/juni wordt het merkbaar warmer en zichtbaar zonniger. De kans op regen verdwijnt bijna tot in het najaar en de temperaturen stijgen tot ver boven de zomerse grens van 25 graden. Vandaar dat de periode mei tot en met september de beste reistijd is voor een vakantie in Corralejo.

Corralejo in de winter

Wie de klimaatstatistieken van Corralejo bekijkt die ziet dat het vanaf november minder warm wordt en dat het aantal zonuren afneemt. Er ontstaat een kleine kans op een regenbui. Dit is het begin van het winterseizoen. In het geval van Corralejo betekent dit vaak aangenaam weer, waarbij je geregeld je dagen in badkleding door kunt brengen. Corralejo is een redelijk goede winterzonbestemming met middagtemperaturen van ongeveer 20-22 graden in de schaduw en 24 tot 26 graden in de volle zon.

Reisadvies - Corralejo
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Corralejo
Reisadvies - Corralejo
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Corralejo

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.