Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Caleta de Fuste

Wil je weten wanneer je het beste naar Caleta de Fuste kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het voor het toerisme ontwikkelde Caleta de Fuste is uitgegroeid tot een van de beste badplaatsen van Fuerteventura. Deze kustplaats staat ook bekend onder de namen El Castillo, Puerto del Castillo en Costa Caleta. Het kan daardoor mogelijk zijn dat een bepaalde accommodatie bij verschillende aanbieders in andere plaatsen lijken te liggen. Caleta de Fuste telt meerdere fijne zandstranden, waar je een groot deel van het jaar prima kunt vertoeven. Het milde en droge klimaat zorgt voor heel wat zomerse dagen in Caleta de Fuste .Hoofdstrand Playa del Castillo ligt het meest beschut, waardoor dit witte zandstrand vooral geliefd is onder gezinnen met kinderen. Het zeewater is hier gemiddeld 1 tot 2 graden warmer dan aan de andere stranden.

Beste maanden

De beste reistijd voor een zonvakantie in Caleta de Fuste is van mei tot half oktober. In de loop van oktober merk je dat het weer soms iets minder stabiel is. De eerste regenbuien kondigen zich vaak in deze maand aan, na een langere periode waarin er amper of geen neerslag voorkomt. Voor strandliefhebbers zijn de maanden augustus en september de allerbeste maanden voor een vakantie in Caleta de Fuste.

Caleta de Fuste in de winter

Het winterseizoen is een geschikte reisperiode om een vakantie in Caleta de Fuste te vieren. Met middagtemperaturen die gemiddeld zo rond de 20 tot 24 graden liggen, is het aangenaam weer om de kou van het Europese vasteland te ontlopen. Door de ligging aan de oostkant van Fuerteventura zit je op de meeste plekken goed beschut tegen de passaatwind die vooral vanuit het noorden en noordoosten waait. Op het moment dat de zon schijnt, en dat is vaak, voelt het warmer aan dan wat de officiële temperaturen aangeven op dat moment. Van het winterzonseizoen, dat van november tot en met april loopt, zijn april en november de beste maanden voor Caleta de Fuste. April is prima vanwege het zeer zonnige weer, terwijl het iets sombere november de betere temperaturen kent. Dat geldt zeker voor de zeewatertemperatuur.

Reisadvies - Caleta de Fuste
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Caleta de Fuste
Reisadvies - Caleta de Fuste
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Caleta de Fuste

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.