Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor de Costa Blanca

Wil je weten wanneer je het beste naar de Costa Blanca kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als er een Spaanse regio is die je op en top een vakantiebestemming mag noemen, dan is dat de Costa Blanca. Deze in het oosten van Spanje gelegen kustregio wordt een beetje als de bakermat van het Spaanse massatoerisme gezien. Hier ligt bijvoorbeeld de stad Benidorm, dat in de loop der jaren een uiterlijk heeft gekregen dat meer weg heeft van Manhattan dan van een Spaans stadje. Dat juist hier het toerisme zo'n belangrijke rol speelt, heeft alles te maken met het zeer milde klimaat dat ervoor zorgt dat het een redelijk groot deel van het jaar aangenaam weer is in de Costa Blanca. Het is niet zo dat je hier het hele jaar door aan het strand kunt liggen. Voor echt strandweer moet je vooral in het zomerseizoen naar de Costa Blanca gaan. De rest van het jaar is het prima weer om te overwinteren.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor de Costa Blanca is van juni tot en met augustus. De septembermaand is over het algemeen ook nog prima, zeker wat betreft de luchttemperatuur en de zeewatertemperatuur. Die zijn beiden dan nog prima. Het enige nadeel dat september heeft, is dat de Atlantische depressies steeds vaker Spanje weten te bereiken en tot aan de oostkust kunnen zorgen voor regen. In de maanden juni, juli en augustus is die kans veel kleiner. Dan is het de zon die het weer domineert, bij temperaturen die in de middag uitkomen bij ongeveer 27 tot 32 graden Celsius. De kans op een spat regen of een serieuze bui is klein.

Costa Blanca

De Costa Blanca in mei

De meimaand is aan de Costa Blanca een echte lente-maand. De natuur staat in volle bloei en het weer kan verschillende kanten uit. De kans op goed weer is groter dan de kans op slecht weer. Het is vooral het begin van mei dat erg onvoorspelbaar kan zijn. Sommige meimaanden verlopen grotendeels zomers. Soms zie je dat er in de eerste helft van de maand een langere periode, soms wel van een hele een week, sprake is van koeler onbestendig weer. Die kans is voor de meivakantie ongeveer twintig procent.

Overwinteren aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is ook in de wintermaanden een geliefde plek om te verblijven. Vaak gebeurt dit voor langere tijd. Het zijn vooral mensen van boven de 55-60 jaar die hier in de winter komen om de Nederlandse kou te ontlopen. De vochtige, sombere en koude winters zijn minder goed voor de gezondheid dan het klimaat hier aan de Costa Blanca. Vooral mensen met luchtwegproblemen, reumatische pijnen en depressiviteit hebben baat bij de Spaanse winters hier aan de Costa Blanca. Voor een strandvakantie is het winterseizoen een twijfelachtige keuze. Het kan lenteachtig zijn, waardoor het lekker is om op het strand te zonnebaden. Echt zwemweer is het dan niet, als je weet dat het zeewater met 14-15 graden serieus koel is.

Reisadvies - de Costa Blanca
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Costa Blanca
Reisadvies - de Costa Blanca
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Costa Blanca

Beste reistijd voor bestemmingen in de Costa Blanca

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen de Costa Blanca? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.