Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Alicante

Wil je weten wanneer je het beste naar Alicante kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Voor mensen die naar de Costa Blanca vliegen, zal Alicante in heel veel gevallen de toegangspoort zijn tot hun vakantie. De internationale luchthaven van Alicante ontvangt jaarlijks miljoenen toeristen. Een deel daarvan viert hun vakantie in Alicante zelf. Niet verwonderlijk als je ziet op wat voor leuke vakantiebestemming je terecht komt. Alicante is een middelgrote stad, die qua inwoneraantal, vergelijkbaar is met Utrecht, In tegenstelling tot de echte toeristenplaatsen is Alicante vooral een echte stad, waar je lekker kunt winkelen en kunt genieten van lokale specialiteiten in fijne restaurants. De verhouding toeristen-locals is ideaal voor wie een authentieke Spanje-beleving wil hebben, maar ook lekker op het strand kan liggen. De stranden van Alicante voldoen aan alle verwachtingen die je aan een strand kunt stellen.

Alicante

Het mediterrane klimaat dat in Alicante heerst zorgt ervoor dat het een groot deel van het jaar aangenaam weer is. Het is zowel in de winter mild en in de zomer warm. De tussenseizoenen kunnen twee kanten opgaan. De kans op relatief warm en droog weer is in het voorjaar groter dan in het najaar. Hoewel het in de herfstperiode heerlijk kan zijn in Alicante, bestaat ook de kans dat je net een verkeerde week treft waarin Alicante onder invloed van een depressie staat. In dat geval kan het regenachtig en vrij koel zijn.

Fijnste maanden

De beste reistijd voor Alicante als strandbestemming is van juni tot en met augustus. De warmste periode is van half juli tot en met de derde week van augustus. Daarna neemt de temperatuur iets af. In juli en augustus zijn de temperaturen vaak vrij constant: gemiddeld zo rond de 30-31 graden en soms iets warmer. September is qua temperatuur net iets aangenamer, omdat de scherpte dan van de warmte af is. Omdat de bewolking wat vaker vat krijgt op het weer, valt september net buiten de allerbeste reisperiode voor Alicante.

Reisadvies - Alicante
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Alicante
Reisadvies - Alicante
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Alicante

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.