Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Benidorm

Wil je weten wanneer je het beste naar Benidorm kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Benidorm is hét symbool van massatoerisme in Spanje. Er is geen plaats te vinden in heel Europa die je zoveel bedden telt waar toeristen kunnen slapen. Volgens wikipedia kunnen er soms wel meer dan een half miljoen mensen aanwezig zijn in Benidorm, waarvan ongeveer 15% uit lokale bevolking bestaat. De rest zijn allemaal toeristen. Die komen vooral voor het goede weer naar Benidorm. Toen men besloten had dat men hier een grote toeristenplaats zou gaan ontwikkelen, heeft men alle mogelijke factoren op een rijtje gezet en op basis daarvan de meest ideale plek gezicht om het masterplan Benidorm op te zetten. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een badplaats die de bijnaam Beniyork heeft gekregen vanwege de vele hoogbouw die hier weggezet is.

Het zachte klimaat van Benidorm zorgt ervoor dat je hier het hele jaar door naartoe kunt reizen voor een vakantie. In de winterperiode zijn het vooral overwinteraars die naar Benidorm komen om de kou in bijvoorbeeld Nederland of Duitsland te ontlopen. Het zijn dan vooral oudere mensen die naar Benidorm komen. In de zomer is Benidorm van iedereen: jong, oud, stelletjes, singles, gezinnen en hele families komen dan naar Benidorm om te genieten van de stranden en het zonovergoten zomerweer.

Benidorm

Strandvakantie in Benidorm

De beste reistijd voor een strandvakantie in Benidorm is van juni tot en met augustus. De kans op regen is dan eigenlijk niet aanwezig, de zon laat zich vrijwel ononderbroken zien overdag en met temperaturen die in de middag rond de 28 tot 33 graden liggen, mag je oprecht van prima strandweer spreken. In de avond blijft het nog lang warm. Het vele beton in de stad zorgt ervoor dat de warmte lang vastgehouden wordt. In september of mei kun je ook prima naar Benidorm voor een zonvakantie, alleen moet je er dan wel rekening mee houden met een kans op een keer wat minder mooi weer. De meeste dagen in mei en september zullen prima weer laten zien. In mei is het zeewater nog wel aan de koele kant (ongeveer 16-17 graden begin mei en 19 graden aan het einde van de maand).

Overwinteren in Benidorm

De beschutte ligging zorgt ervoor dat het in de winter meer lenteachtig dan winters is. Er kunnen dagen voorkomen met regenachtig en zelfs stormachtig weer, maar het is het milde en zachte weer dat in de wintermaanden overheerst in Benidorm. Met temperaturen die overdag gemiddeld tussen de 12 en 20 graden liggen is het best aangenaam. Het is net iets te fris om van echt strandweer te spreken. Spelen en zonnebaden is op betere dagen op beschutte plekken prima te doen. Wie een duik in de Middellandse Zee wil nemen die zal ontdekken dat dat in deze periode koeler is dan je zou willen.

Reisadvies - Benidorm
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Benidorm
Reisadvies - Benidorm
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Benidorm

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.