Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Moraira

Wil je weten wanneer je het beste naar Moraira kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De ligging aan de Costa Blanca heeft van het vissersdorp Moraira een geliefde badplaats gemaakt. In tegenstelling tot toeristenoorden als Calpe en Benidorm, bestaat Moraira niet uit hoogbouwcomplexen, maar zijn het vooral vrijstaande vakantiewoningen die zich uitstrekken over het dorp. De relatief gunstige prijzen voor het huren van een privévilla met zwembad, heeft ervoor gezorgd dat het een ideale bestemming is voor wie in alle luxe en rust van het heerlijke weer in Moraira wil genieten. Het mediterrane klimaat dat in Moraira heerst zorgt ervoor dat je hier vrijwel het hele jaar prima kunt verblijven. Voor strandweer moet je in het zomerseizoen naar Moraira reizen.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Moraira is van juni tot en met augustus, er vanuitgaande dat zon, zee en strand het belangrijkste reisdoel is. Tijdens deze zomermaanden zijn temperaturen van rond of tegen de 30 graden normaal overdag. Dankzij de ligging aan zee blijft het 's avonds lang warm. In de zomer zul je daarom in de avonduren niet zo snel een vest of jasje nodig hebben op het terras. In het najaar en voorjaar wel. Dan kan het overdag zomers warm worden, maar merk je vooral dat het na zonsondergang sneller afkoelt.

Moraira

Actieve en culturele vakanties naar Moraira

Als je niet zo zit te wachten op tropische temperaturen, maar vooral lekker weer wilt hebben om uitstapjes te maken naar andere kustplaatsen aan de Costa Blanca of in het binnenland, dan kun je beter in het voorjaar of najaar gaan. Mei en september zijn dan heerlijke maanden voor een vakantie in Moraira. Mei is gemiddeld iets koeler dan september, maar zeker warm genoeg om lekker op pad te gaan. Landinwaarts is er dan een iets grotere kans op regen. Houd daar rekening mee als je wandelingen wilt gaan maken.

Moraira tijdens de schoolvakanties

Als je vastzit aan de wettelijke schoolvakanties, dan is de zomervakantie veruit de beste reistijd voor Moraira. Dit is de zonnigste, meest droge en warmste tijd van het jaar. Het is helaas dan ook hoogseizoen, wat resulteert in hogere prijzen voor de accommodaties. De herfstvakantie kan aangenaam nazomerweer opleveren, maar je hebt ook de kans op een week met vooral wisselvallig weer. Er zit dan vaak wat meer instabiliteit in de lucht. Voor de meivakantie geldt hetzelfde: het kan mooi weer opleveren, maar het kan evengoed koel en grijs zijn. De kans op temperaturen boven de 20 graden is vrij hoog in de meivakantie.

Reisadvies - Moraira
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Moraira
Reisadvies - Moraira
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Moraira

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.