Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Calpe

Wil je weten wanneer je het beste naar Calpe kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Na Benidorm is Calpe de nummer twee badplaats aan de Costa Blanca. Wie Calpe weleens bezocht heeft, die zal direct de kenmerkende skyline herkennen op foto's: lange zandstranden met vrij grootschalige toeristencomplexen vormen een flink contrast met de 332 meter hoge El peñon de Ifach. Deze rots is kenmerkend voor de ruim twintigduizend inwoners tellende stad. Wist je overigens dat Calpe al langer een toeristenbestemming is dan het inmiddels veel grotere Benidorm? Het toerisme begon zich in Calpe net na de Tweede Wereldoorlog flink te ontwikkelen. Tijdens de jaren zestig ontstond er een flinke groei in het aantal accommodaties. In die tijd is de basis gelegd voor het Calpe zoals je dat tegenwoordig nog aantreft.

Calpe

De reden dat het toerisme in Calpe zo vroeg tot ontwikkeling kwam, is de combinatie van grote stranden en het warme mediterrane klimaat. Plekken zoals deze zijn erg gewild om een strandvakantie door te brengen. Dat kan in het geval van Calpe vaak al vanaf mei. Tijdens de meeste jaren houdt het zomerweer tot ver in september aan. Vaak kent oktober ook nog heel wat lekkere dagen.

Fijnste maanden

De beste reistijd voor een zonvakantie in Calpe is van juni tot en met augustus. Je bent in deze periode vrijwel gegarandeerd van zonnig zomerweer met middagtemperaturen die rond de 30 graden liggen. De zeewatertemperatuur bereikt in augustus een hoogste waarde van ongeveer 26 graden. De kans dat je in de zomer in Calpe met regen te maken krijgt is klein. Gemiddeld valt er in de periode juni tot en met augustus gedurende 1 tot 3 dagen een keer regen. Vaak is dit beperkt tot een kort bui.

Reisadvies - Calpe
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Calpe
Reisadvies - Calpe
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Calpe

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.