Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

nederland Beste reistijd voor Maastricht

Wil je weten wanneer je het beste naar Maastricht kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Maastricht is de hoofdstad van de geliefde provincie Limburg. Het is daarnaast de meest zuidelijke stad van Nederland. Hoewel hier net als in de rest van het land sprake is van een gematigd zeeklimaat, merk je dat je hier wat verder landinwaarts en zuidelijker zit. De wintermaanden hebben iets gemakkelijker te maken met matige of zelfs strenge vorst in de nacht, terwijl de zomers net een tikje warmer zijn dan de rest van Nederland. Maastricht is gemiddeld genomen één van de betere bestemmingen in het land als je het baseert op het weer.

Fijnste maanden voor Maastricht

De beste reistijd voor Maastricht is van mei tot en met september. Dit is de periode waarin het op veel dagen mogelijk is om heerlijk buiten op het terras te zitten of fijne wandelingen door de stad te maken. De zomer, die officieel op 1 juni begint en tot en met 31 augustus duurt, is de warmste periode van het jaar. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen dan rond de 23 graden Celsius. Op jaarbasis zijn er ongeveer 30 tot 35 dagen met zomerse temperaturen (minstens 25 graden) en ongeveer 5 dagen met tropische temperaturen (minstens 30 graden). De afgelopen decennia neemt dit langzaam aan toe.

Carnaval

In de maand februari of februari (dit verschilt per jaar) wordt in Maastricht het carnavalsfeest gevierd. Hier heeft men het over 'vastelaovend in Mestreech'. Carnaval in Maastricht is ook voor bezoekers van elders de moeite waard. Zowel uit Limburg als ergens anders uit Nederland komt men naar Maastricht om dit katholieke volksfeest mee te vieren. Tijdens het carnaval kan het qua weer alle kanten opgaan. Vooral in februari bestaat de kans op guur winterweer, met temperaturen die soms zelfs overdag onder het vriespunt uitkomen. Als het carnavalsfeest in maart gevierd wordt, is er een grotere kans op wat meer aangenaam weer. Het kan dan zelfs lenteachtig zijn.

Reisadvies - Maastricht
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Maastricht
Reisadvies - Maastricht
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Maastricht

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.