Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

nederland Beste reistijd voor Limburg

Wil je weten wanneer je het beste naar Limburg kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland. Wie Limburg op een kaart opzoekt, die zal zien dat een deel van Limburg er als het ware onderuit hangt. De zuidelijkere ligging, de grotere afstand tot de Noordzee en het in het zuiden van Limburg aanwezige heuvels zorgt ervoor dat het weer hier wat af kan wijken van het weer elders in Nederland. Dit heeft een directe invloed op de beste reistijd voor Limburg. Zo zul je ervaren dat er in de wintermaanden een ietwat verhoogde kans bestaat op een vlok sneeuw. Ook merk je dat het tijdens het winterseizoen wat koeler kan zijn in Limburg. Dit gaat zeker op voor de zuidelijke regionen van deze prachtige provincie. De zomermaanden zijn in Limburg gemiddeld juist iets warmer dan grote delen van de rest van Nederland. Vooral tijdens de warmste dagen merk je dat het in Limburg benauwend heet kan worden.

De beste maanden voor Limburg

Limburg is op z'n mooist als de natuur zich van zijn beste kant laat zien. Hoe dat eruit ziet, kan verschillend zijn. De ontluikende lente zorgt voor groene vlaktes met fijne bloesem. De zomer geeft het landschap van Limburg een aangename gouden gloed en in de herfst zijn het de verschillende herfsttinten die deze provincie adembenemende landschappen kan bezorgen. In de winter is Limburg juist mooi als er sprake is van een winters wit uiterlijk. Vooral de heuvels in het zuiden zijn dan magisch winters.

Als je puur kijkt naar het weer dan zouden wij de periode van eind april/begin mei tot eind september kiezen om naar Limburg op vakantie te gaan. Dit is de warmste en meest zonnige periode van het jaar. Als je actief bezig wilt zijn in Limburg dan zou je kunnen overwegen om de maanden juli en augustus een beetje te ontwijken. Het kan dan serieus warm worden met mogelijk tropische temperaturen. Flinke inspanning is dan niet zo prettig meer. Als je lange wandelingen wilt gaan maken in Limburg dan is het aan te raden om met mogelijke weersveranderingen rekening te houden. Een uitzondering als de weersverwachting zegt dat het 100% zeker droog en zonnig zal zijn die dag.

Wintersport

In de winter kan het sneeuwen in Limburg. Daarnaast kent de provincie door de aanwezigheid van heuvels verschillende hellingen. Een echte wintersportbestemming is Limburg echter niet. Er zijn geen skipistes of langlaufloipes. Sneeuwval is erg onzeker. Als je in Limburg wilt gaan skiën of snowboarden, dan moet je naar Landgraaf gaan. Daar kun je op de indoorskibaan wel aan wintersport doen. Dat kan het hele jaar, niet alleen in de winter.

Reisadvies - Limburg
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Limburg
Reisadvies - Limburg
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Limburg

Beste reistijd voor bestemmingen in Limburg

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Limburg? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.