Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Napels

Wil je weten wanneer je het beste naar Napels kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De zuidelijke ligging van Napels binnen Italië zorgt ervoor dat dit één van de hetere steden van het land is. Niet alleen wat betreft het weer, ook het temperament van de Napolitanen wordt als spreekwoordelijk heet gezien. Als je naar Napels wilt reizen, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde maximumtemperaturen niet altijd een juist beeld vormen van hoe het weer in Napels is. Wie de klimaatstatistieken van Napels bekijkt, die zal bij de maanden juli en augustus 30 graden zien staan. Dit zijn langjarige gemiddelden zoals ze de afgelopen drie decennia gemeten zijn. Officiële temperaturen worden anders gemeten dan de daadwerkelijke temperatuur zoals je ze zult ervaren. Het scheelt een hoop of je meet in een afgesloten kastje in de schaduw, of dat je de temperatuur meet midden in de stad in de volle zon. Dan kom je hartje zomer al snel uit op gemiddeld 33 tot 35 graden in de straten van Napels. Dat is heet, zeker voor een stedentrip. Als je weet dat dat de officiële temperaturen in juli en augustus tijdens hete periodes richting de veertig graden kunnen gaan, dan kun je je voorstellen hoe heet het daadwerkelijk is in de stad.

De beste maanden voor Napels

Vanwege de hete zomermaanden zijn de maanden mei, juni en september de beste reistijd om Napels te bezoeken. Het is dan de meeste dagen mooi zomers weer met aangename temperaturen en vrij veel zon. Er bestaat een kans op een regenbui of minder mooie dag, maar er is overwegend sprake van mooi weer. In mei liggen de maxima veelal tussen de 20 en 26 graden. In juni en augustus moet je op maximumtemperaturen rekenen van om en nabij de 25 tot 30 graden.

Napels als strandbestemming

Het is niet bij het grote publiek bekend, maar Napels is ook geschikt als een strandbestemming. Direct bij de stad zelf zul je weinig strand aantreffen, maar in de directe omgeving van Napels zijn meerdere stranden te vinden waar het prima vertoeven is op zomerse dagen. Zo kun je met de veerboot naar het eilandje Procida gaan, dat tot de stad Napels behoort. Bij de woonwijk Posillipo kun je ook naar het strand. Er is maar één vrij strand en dat is Gaiola. Op dit rotsstrand worden maar beperkt mensen toegelaten en je moet je ID laten zien. Daarnaast vind je hier meerdere strandtenten waar je tegen betaling op een strandbedje in de zon kunt liggen.

De beste reistijd voor strandbezoek in Napels is van juni tot en met september. In deze periode is het warm (bijna gegarandeerd 25 graden of hoger overdag) en ook het zeewater is dan zeer aangenaam qua temperatuur. In augustus bereikt de zeewatertemperatuur zijn hoogste waarde: ongeveer 27 graden Celsius.

Reisadvies - Napels
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Napels
Reisadvies - Napels
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Napels

Beste reistijd voor bezienswaardigheden bij Napels

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bezienswaardigheden bij Napels? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bijzondere plekken te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.