Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Pompeï

Wil je weten wanneer je het beste naar Pompeï kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je overblijfselen uit het tijdperk van het Romeinse Rijk wilt zien, dan behoort antiek Pompeï tot de betere plekken om dat te doen. Pompeï is door een vulkaanuitbarsting van de nabijgelegen Vesuvius in het jaar 79 door een flinke aslaag bedekt. Hierdoor is Pompeï enorm goed geconserveerd en biedt het ons tegenwoordig een beeld van hoe het leven in het Romeinse tijdperk eruit gezien moet hebben.

Meest aangename reistijd voor Pompeï

Als je de beste reistijd baseert op het weer in Pompeï, dan kun je het beste in april, mei of de tweede helft van september een bezoek aan deze bijzondere plek brengen. Het is dan niet té warm, de kans op neerslag is nog vrij beperkt en je kunt de hele dag door prima rondlopen in het historische Pompeï. In oktober kan het prima weer zijn voor een bezoek aan Pompeï. De kans op regen neemt in deze najaarsmaand wel aanzienlijk toe, waardoor je de pech kunt hebben met een regenachtige grijze dag te maken te krijgen.

Pompeï in de zomer

De maanden juli en augustus zijn erg warm, waardoor een bezoek aan Pompeï extra inspannend is. Dat weerhoud massa's toeristen er niet van om juist tijdens deze heetste maanden van het jaar Pompeï te bezoeken. Tja, als je toch in de buurt bent dan is dit natuurlijk de uitgelezen kans om Pompeï in het echt te aanschouwen. Mocht je hartje zomer naar Pompeï gaan dan moet je rekenen op maximumtemperaturen die rond de 30 graden liggen. De gevoelstemperatuur ligt vrijwel altijd hoger, zeker in de volle zon. Mocht je in deze periode Pompeï willen bezoeken, probeer dat dan zo te plannen dat je zo vroeg mogelijk in de ochtend gaat. Dan is het iets koeler en is de zon nog niet zo fel. Een andere optie is aan het einde van de dag. De temperatuur is dan nog steeds hoog, maar de intensiteit van de zon neemt dan af.

Een algemeen advies voor wie Pompeï op warme dagen bezoekt: drink veel water, probeer het hoofd te bedekken en smeer je goed in tegen de felle zon. Pas je tempo wat aan, zodat de wandeling door Pompeï minder inspannend wordt.

Reisadvies - Pompeï
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Pompeï
Reisadvies - Pompeï
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Pompeï

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.