Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor de Vesuvius

Wil je weten wanneer je het beste naar de Vesuvius kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het nationaal park Vesuvius is een geliefde toeristische bestemming. Het nationale park omvat de vulkaan Vesuvius en de omliggende gebieden. De Vesuvius is één van de vulkanen die Italië rijk is en behoort tot de meest bezochte vulkanen van Europa. De Vesuvius is vooral bekend vanwege de eruptie in het jaar 79, waarbij de plaatsen Pompeï, Oplontis en Stabiae onder een laag as en puimsteen bedolven werden. De bij Napels gelegen vulkaan is een geliefde excursie onder mensen die in deze regio hun vakantie vieren. Sommigen reizen zelfs speciaal voor een bezoek aan de Vesuvius en Pompeï naar Italië.

Beste maanden voor de Vesuvius

De beste reistijd om de Vesuvius te bezoeken is in het voorjaar of najaar. Met name de maanden april, mei en oktober zijn goed om de wandeltocht naar boven te maken, hoewel er dan wel meer kans op regen bestaat dan in de zomermaanden. In de zomer is het door middagtemperaturen die tussen de 25 en 35 graden liggen eigenlijk te heet om de Vesuvius te bezoeken. Dit houdt veel bezoekers niet tegen om alsnog de Vesuvius te beklimmen in deze hete periode.

Bij voorkeur bezoek je de Vesuvius bij mooi helder weer. De grootste kans op heldere weersomstandigheden heb je in de periode juli tot half augustus. Gedurende deze anderhalve maand is het gedurende ongeveer 75% van de tijd geheel onbewolkt en is het 10 tot 15 procent van de tijd licht tot half bewolkt. Wie van het uitzicht over Napels wil genieten die kan te maken krijgen met smog tijdens warme periodes met weinig wind.

Reisadvies - de Vesuvius
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Vesuvius
Reisadvies - de Vesuvius
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Vesuvius

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.