Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Het klimaat van Centraal-Amerika

Het klimaat in Midden-Amerika, ook vaak aangeduid als Centraal Amerika, is een combinatie van tropische, subtropische en hooggebergte klimaten. Kenmerkend voor dit gebied zijn de vele natuurrampen die zich hier voltrekken. Vrijwel elke jaar lees je wel iets over vernietigende orkanen die de arme landen in dit gebied treffen, overstromingen als gevolg van heftige regenval en aardverschuivingen door de veel hoeveelheden regen in combinatie met de ontbossing die hier in een aantal landen flink plaats heeft gevonden.
Wie op vakantie gaat naar Midden-Amerika heeft in de winter en het voorjaar het minste kans op zware regenval of tropische stormen. Van orkanen heb je dan al helemaal geen last. In de hooggebergtegebieden in het binnenland van Mexico kan het in die periode wel vrij koel zijn.

Op klimaatinfo.nl bieden we specifieke klimaatinfo per land op het werelddeel Midden-Amerika. Binnen de verschillende Midden-Amerikaanse landen kun je ook informatie vinden over het weer en klimaat van eilanden, streken, provincies en plaatsen binnen het betreffende land.
Lees over de temperaturen, het aantal zonuren, het aantal dagen neerslag per maand en de hoeveelheden neerslag die er gemiddeld vallen binnen één maand. Aanvullende informatie wordt gegeven over de kans op winters weer, orkanen, hitte, lange periodes met regen en de zonkracht ingedeeld in een maximale UV-index per maand. Onze nauwkeurig samengestelde informatie helpt bij het maken van spreekbeurten of websites en kan reizigers een goede indicatie geven wat voor weer ze mogen verwachten binnen een bepaalde reisperiode.