Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Het klimaat van het Caribisch gebied

Het Caribisch gebied wordt vooral gezien als vakantiebestemming: witte stranden, wuivende palmenbomen en een heerlijk zonnetje. Maar wat je bijna nooit in de reisbrochures terugvindt, zijn de orkanen en tropische depressies in de periode juli tot begin december, de kans op enkele dagen met veel regen in de zomer en het najaar en de enorme luchtvochtigheid in combinatie met hitte, zoals die bijvoorbeeld op delen van Jamaica voor kan komen. Wat weinig mensen weten is dat het in de hoger gelegen gebieden van de Dominicaanse Republiek zelfs kan vriezen. Wie een strandvakantie naar Punta Cana boekt, zal daar niet mee geconfronteerd worden, maar het bestaat wel in dit overwegend (sub)tropische gebied.

Op klimaatinfo.nl bieden we specifieke klimaatinfo per land van de Caribische eilanden. Binnen de verschillende landen in het Caribisch gebied kun je ook informatie vinden over het weer en klimaat van eilanden, streken, provincies en plaatsen binnen het betreffende land.

Lees over de temperaturen, het aantal zonuren, het aantal dagen neerslag per maand en de hoeveelheden neerslag die er gemiddeld binnen één maand vallen. Aanvullende informatie wordt gegeven over de kans op winters weer, orkanen, hitte, lange periodes met regen en de zonkracht ingedeeld in een maximale uv-index per maand. Onze nauwkeurig samengestelde informatie helpt bij het maken van spreekbeurten of websites en kan reizigers een goede indicatie geven van wat voor weer ze binnen een bepaalde reisperiode mogen verwachten.