Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Nevada

Wil je weten wanneer je het beste naar Nevada kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat Nevada behoort tot de warmere en drogere plekken binnen de Verenigde Staten van Amerika. Het zijn vooral aride klimaattypes die hier het weer en de landschappen bepalen. Rijdend door Nevada zal het ongetwijfeld opvallen dat er vooral veel droge stukken natuur zijn die slechts struiken en cactussen als begroeiing kennen. De woestijngebieden van Nevada zijn soms vele kilometers lang onbewoond, waardoor het desolate karakter versterkt wordt. Hoewel Nevada verschillende klimaattypes kent, is er wel een duidelijke overeenkomst tussen veel bestemmingen binnen Nevada. De winters zijn aan de koele kant en lokaal zelfs koud te noemen, terwijl de zomers warm tot heet zijn. De warmste plaats in Nevada is Laughlin, dat door de zuidelijke ligging net wat heter is dan Las Vegas.

Nevada

De beste maanden voor Nevada

Als naar Nevada wilt reizen, dan vermijd je bij voorkeur de koelste maanden, maar zeker de heetste maanden. Dat gezegd hebbende, vinden wij de maanden februari, maart, april en oktober de beste reistijd om een vakantie in Nevada te vieren. Dit zijn de maanden met de meest aangename temperaturen. Eind april vormt voor de warmere plekken al een risico. Gemiddeld genomen is het dan prima qua temperatuur, maar met wat pech val je middenin een hittegolf. Dan kan het op de hetere plekken zomaar veertig graden worden.

Nevada in de zomer

Als je in de zomervakantie naar Nevada wilt reizen, dan kunnen we alleen maar waarschuwen voor de hitte die dan het weer in grote delen van de staat domineert. Denk aan officiële temperaturen die tot ruim boven de veertig graden op kunnen lopen. De relatieve luchtvochtigheid is op dat soort dagen bepalend voor hoe goed je de hitte kunt verdragen. Hoe meer vocht er in de lucht zit, des te hoger de gevoelstemperatuur is. Sowieso is veel en geregeld water drinken aan te raden als je tijdens warmere periodes in Nevada verblijft.

Reisadvies - Nevada
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Nevada
Reisadvies - Nevada
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Nevada

Beste reistijd voor bestemmingen in Nevada

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Nevada? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.