Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Las Vegas

Wil je weten wanneer je het beste naar Las Vegas kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je Las Vegas bezoekt, dan zul je je soms afvragen waarom ze juist hier een stad gebouwd hebben. Las Vegas staat midden in de Mojavewoestijn dat bekend staat als één van de droogste en heetste gebieden ter wereld. Niet de allerbeste omgeving om te wonen, zou je zeggen. Toch is juist hier een stad ontstaan die uitgegroeid is tot een grote stad waar meer dan zeshonderdduizend permanente inwoners leven en waar jaarlijks miljoenen toeristen op af komen. De reden is de amusementsindustrie die hier goed is voor miljarden dollars aan omzet. Om een stad als Las Vegas leefbaar te houden is heel veel elektriciteit nodig. De vele neonverlichting en speelautomaten vergen al heel wat stroom, maar vooral de airconditionings hebben een flinke hoeveelheid elektriciteit nodig. Sinds 2016 wordt er alleen maar groene stroom gebruikt in Las Vegas. Onder andere via de turbines in de Hoover Dam, maar ook door velden met zonnepanelen. De zon schijnt op jaarbasis tegen de 4000 uur in en rond Las Vegas. Dat levert heel wat zonne-energie op.

Las Vegas

Het warme woestijnklimaat van Las Vegas zorgt voor een korte milde winter en een lange hete zomer. In de zomermaanden wordt het serieus heet in Las Vegas, waardoor het met name overdag niet altijd even fijn is om op straat rond te lopen. De officiële maximumtemperaturen liggen dan rond de 40 graden, maar hogere temperaturen zijn goed mogelijk. Toch is het beter te verdragen dan je op basis van de statistieken zou vermoeden. Dat komt door de vrij lage relatieve luchtvochtigheid (15 tot 25 procent in de zomer), waardoor de gevoelstemperatuur amper hoger ligt dan de daadwerkelijke temperatuur.

Beste maanden voor Las Vegas

Op basis van het weer is de periode oktober tot en met maart de beste reistijd voor Las Vegas, met een voorkeur voor de warmere maanden oktober, november en maart. Dan is het vaak aangenaam warm met veel zon en een kleine kans op regen. Voor serieuze neerslag hoef je het hele jaar door niet echt bang te zijn in Las Vegas. Op jaarbasis valt er in Las Vegas ongeveer net zoveel regen dan in een nattere zomermaand in Nederland.

Las Vegas tijdens de schoolvakanties

Wil je Las Vegas bezoeken als onderdeel van een rondreis en doe je dit met schoolgaande kinderen? Dan zit je meestal vast aan de officiële schoolvakanties. De beste reistijd binnen een schoolvakantie is de voorjaarsvakantie. Helaas duurt die vrij kort. Dat geldt ook voor de herfstvakantie. De meivakantie kent gemiddelde maximumtemperaturen van rond de 30 graden, maar kan ook uitschieters tot 40 graden hebben. Toch is dit wel een betere optie dan de hetere zomervakantie. De kerstvakantie is een dure reisperiode en is aan de koele kant.

Reisadvies - Las Vegas
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Las Vegas
Reisadvies - Las Vegas
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Las Vegas

Beste reistijd voor bestemmingen in Las Vegas

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Las Vegas? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.