Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Puerto del Carmen

Wil je weten wanneer je het beste naar Puerto del Carmen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het sfeervolle Puerto del Carmen behoort tot de meest geliefde vakantiebestemmingen van Lanzarote. Je vind deze populaire badplaats aan de oostkust van het eiland. Er zijn twee hoofdredenen om een vakantie in Puerto del Carmen te vieren: het lange brede zandstrand en het heerlijke milde klimaat dat vrijwel garant staat goed weer. Puerto del Carmen is een zogenaamde 12-maanden-bestemming. Je hebt hier alle maanden van het jaar goed weer. Het milde droge klimaat zorgt voor veel zonuren, aangename temperaturen en weinig neerslag. Het maakt wel uit wanneer je naar Puerto del Carmen reist. Tijdens onze winters is het vrij aangenaam op Lanzarote. Het is daardoor op de stranden van Puerto del Carmen beter vertoeven dan in ons eigen land. Tegen het einde van het voorjaar begint het lekkerste seizoen. Dit is het zomerseizoen met amper regen, veel zon en vooral zomerse temperaturen. In juli, augustus en september wordt geregeld de tropische grens van 30 graden gehaald of overschreden.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Puerto del Carmen is van mei tot en met oktober. De kans op goed strandweer is in deze periode maar liefst 98%. Die overige twee procent zijn de dagen waarop de zon wat vaker gehinderd wordt door wolken of dat er een van de weinige regenbuien valt.

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen tijdens de schoolvakanties

Wil je tijdens een schoolvakantie naar Puerto del Carmen gaan, bijvoorbeeld omdat je schoolgaande kinderen hebt? Dan is de zomervakantie de beste reisperiode voor een strandvakantie in Puerto del Carmen. Tijdens deze vakantie, die in juli en augustus valt, is het vrijwel gegarandeerd goed weer voor het strand of zwembad. De zeewatertemperatuur ligt rond de 23-24 graden. Overdag schieten de thermometers gemiddeld richting de 27 tot 29 graden of nog ietsjes hoger.

De meivakantie en herfstvakantie zijn ook heerlijk om naar Puerto del Carmen te reizen. Vooral de meivakantie is iets minder warm, maar zelden te koel voor een zonvakantie. De kerstvakantie en carnavalsvakantie zijn geliefd om naar de Canarische Eilanden te vliegen. Dat merk je goed in Puerto del Carmen. Menig toerist komt dan hier naartoe voor de winterzon. Bij gevoelstemperaturen van ruim twintig graden heb je daar prima weer voor. Er kan een keer een mindere dag tussen zitten en zelfs een bui is in het winterseizoen mogelijk.

Reisadvies - Puerto del Carmen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Puerto del Carmen
Reisadvies - Puerto del Carmen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Puerto del Carmen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.