Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Gran Canaria

Wil je weten wanneer je het beste naar Gran Canaria kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Met miljoenen bezoekers per jaar behoort Gran Canaria tot de best bezochte vakantiebestemmingen van Europa. Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden; een archipel behorend tot Spanje maar liggen voor de Afrikaanse kust. Met een vliegtijd van nog geen vijf uur is Gran Canaria prima te bereiken vanuit Nederland of België. De belangrijkste reden om een vakantie naar Gran Canaria te boeken is het zeer milde klimaat dat veel geschikte stranddagen oplevert. Je kunt stellen dat Gran Canaria een groot deel van het jaar geschikt is voor een zonvakantie. Het maakt daarbij wel uit of je naar het zuiden van Gran Canaria reist of dat je elders op het eiland verblijft. Het is vooral de zuidkust die zonovergoten en droog is, bij temperaturen die tijdens de koelste maanden boven de twintig graden liggen en in de zomer veelal tussen de 27 en 32 graden uitkomen. Wat heb je nog meer nodig voor een goede strandvakantie?

Beste maanden voor Gran Canaria

Hoewel Gran Canaria het hele jaar een prima vakantiebestemming is, is er wel een periode aan te duiden die als beste reistijd voor Gran Canaria geldt. Dat is van mei tot half oktober. De temperaturen zijn dan aangenaam tot zeer aangenaam, de zon schijnt uitbundig en van regen heb je weinig last. Het zuiden van Gran Canaria kent het beste weer. In badplaatsen zoals Playa del Inglés, Costa Meloneras en Puerto de Mogán is de kans zeer groot dat je uitstekende weersomstandigheden hebt. In het centrale en noordelijke deel van Gran Canaria is een iets grotere kans op bewolking en/of lagere temperaturen.

Hitte door de calima

Hartje zomer kan het soms serieus heet worden. Bij normale omstandigheden kan het al warmer worden dan dertig graden. Als de calima waait, dan zijn temperaturen van tegen de 40 graden of nog iets hoger niet uitgesloten. De calima is een oostelijke wind die warme woestijnlucht vanuit de Sahara richting de Canarische Eilanden blaast. In korte tijd kan de temperatuur flink oplopen en kan het onbehaaglijk worden op Gran Canaria. Niet zelden wordt er woestijnzand meegevoerd door de calima. Het kan zelfs zo erg zijn dat de lucht oranje kleurt door het vele woestijnstof dat in de lucht zit. Gelukkig komt dit niet al te vaak voor.

Actieve vakantie op Gran Canaria

Als je naar Gran Canaria wilt reizen voor een actieve vakantie, bijvoorbeeld om te wandelen of fietsen, dan zijn de maanden april, mei en oktober ideaal. Het is dan minder warm dan in de periode juni tot en met september. Als je op pad gaat voor een langere wandeling dan is het sowieso aan te raden om rekening te houden met mogelijk plots veranderende weersomstandigheden.

Gran Canaria tijdens de schoolvakanties

Wil of moet je tijdens de vaste schoolvakanties naar Gran Canaria reizen? Dan zijn de meivakantie en herfstvakantie onze favoriete periodes. De zomervakantie is ook prima, mits je tegen eventuele hitte bestand bent. De kerstvakantie en voorjaarsvakantie zijn goede periodes om het betere weer op te zoeken. Een garantie dat je goed zwembadweer hebt, heb je niet voor deze twee vakanties.

Reisadvies - het zuiden van Gran Canaria
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het zuiden van Gran Canaria (o.a. Playa del Inglés, Maspalomas)
Reisadvies - het zuiden van Gran Canaria
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het zuiden van Gran Canaria (o.a. Playa del Inglés, Maspalomas)
Reisadvies - het noorden van Gran Canaria
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het noorden van Gran Canaria
Reisadvies - het noorden van Gran Canaria
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het noorden van Gran Canaria

Beste reistijd voor bestemmingen in Gran Canaria

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Gran Canaria? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.