Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Maspalomas

Wil je weten wanneer je het beste naar Maspalomas kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Maspalomas is de oudste badplaats van Gran Canaria. Dat is de plaats overigens niet aan te zien, wat vooral veroorzaakt wordt door het feit dat de meeste kusthotels uit relatief jonge en luxe hotelresorts bestaan. Grote trekpleister van de kustplaats zijn de Duinen van Maspalomas. Dit natuurgebied is tegenwoordig beschermd, waardoor voor de pure strandliefhebbers dit tot de mooiste bestemmingen binnen de Canarische Eilanden behoort. Maspalomas heeft te maken met een zeer zacht en aangenaam klimaat. Wie de klimaatstatistieken bekijkt die ziet dat er weinig neerslag gedurende het hele jaar valt. In de winterperiode kan het een keer regenen. In de zomer is de kans op een regenbui klein. Soms regent het maandenlang helemaal niet in Maspalomas.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Maspalomas is van juni tot half oktober. De middagtemperaturen stijgen dan gemiddeld naar ongeveer 23 tot 30 graden Celsius. Het zeewater is op z'n prettigst in de periode juli tot en met oktober met zeewatertemperaturen van ongeveer 24 tot 25 graden. De zon laat zich in de zomer veel zien. De kans op bewolking is dan klein en de kans op een compleet wolkendek is minimaal.

Het hele jaar door op vakantie

Eigenlijk kun je het hele jaar naar Maspalomas op vakantie gaan. In de winter lijkt het weer op papier niet zo goed te zijn voor een strandvakantie. In de praktijk valt het een stuk beter uit. De officiële temperaturen worden in de schaduw gemeten en op anderhalve meter hoogte. De werkelijke temperaturen in de zon, uit de wind en op een ligbedje liggen vaak enkele graden hoger. Dat maakt het prima weer voor een winterzon vakantie op Gran Canaria. Door de ligging op het eiland is Maspalomas één van de beste plekken om een zonvakantie op de Canarische Eilanden te vieren tijden de winterperiode.

Reisadvies - Maspalomas
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Maspalomas
Reisadvies - Maspalomas
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Maspalomas

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.