Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Playa del Inglés

Wil je weten wanneer je het beste naar Playa del Inglés kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het strand van de Engelsman. Dat is hoe Playa del Inglés letterlijk heet. Britten komen er nog steeds vrij veel, maar je ziet ook allerlei andere nationaliteiten hier op vakantie gaan. Waaronder redelijk wat Nederlanders. Rond het aangename zandstrand is in de loop van de vorige eeuw een badplaats ontstaan die tegenwoordig nog steeds de belangrijkste toeristische bestemming van Gran Canaria vormt. Het flinke zandstrand, dat grenst aan de bekende duinen van Maspalomas, heeft een enorme aantrekkingskracht op strandliefhebbers. Het droge en zonnige klimaat dat hier heerst is de kers op de taart. Als je een vakantie naar Playa del Inglés boekt, voor welk moment van het jaar dan ook, dan weet je bijna zeker dat je vooral met zonnig en droog weer te maken krijgt.

Beste maanden

Wie voor zon, zee en strand naar Playa del Inglés reist die doet dat het beste in de periode mei tot half oktober. Dit is de warmste en meest zonnige periode van het jaar, waardoor dit de beste reistijd is om hier je vakantie te vieren. De kans op zonnig weer is meer dan 90% in deze periode. De kans dat je te maken krijgt met zwaarbewolkte omstandigheden is slechts 1%. Hoeveel zekerheid heb je nodig wat betreft het weer? Daarbij komen aangename temperaturen voor een zonvakantie. In mei is het 's middags gemiddeld 22 tot 24 graden in de schaduw en ongeveer 25 tot 28 graden in de zon. In juli en augustus is het in de zon overdag vaak rond of net iets boven de 30 graden. Voor wie naar het strand wil gaan zijn dat topomstandigheden. Het zeewater is in september pas op z'n warmst: ongeveer 25 graden Celsius.

Playa del Inglés tijdens de schoolvakanties

Zit je vast aan de officiële schoolvakanties, bijvoorbeeld omdat je met schoolgaande kinderen reist? In dat geval is de zomervakantie de beste reistijd. Goede alternatieven zijn de meivakantie en de herfstvakantie. Deze vakanties zijn iets minder warm en soms wat minder zonnig, maar bieden vrijwel altijd prima weer voor een zonvakantie. De kerstvakantie en de voorjaarsvakantie vallen in de koelere periode in Playa del Inglés. Dat betekent temperaturen overdag van rond de twintig graden of iets hoger en nog steeds geen grote kans op regen. Ja, de neerslagkansen liggen in de winter iets hoger, maar dan nog zijn het de droge dagen die overheersen in Playa del Inglés.

Reisadvies - Playa del Inglés
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Playa del Inglés
Reisadvies - Playa del Inglés
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Playa del Inglés

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.