Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Gerona

Wil je weten wanneer je het beste naar Gerona kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Gerona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie die in het noorden van Spanje ligt. Gerona is vooral de toegangspoort tot de Costa Brava. Menig vakantievlucht landt op Aeroport de Girona-Costa Brava, waardoor dit het op één na drukste vliegveld van Catalonië is. Dankzij de prijsvechters die goedkope vliegtickets naar Gerona aanbieden, staat de stad zelf in toenemende mate in de belangstelling als toeristische bestemming. Steeds meer mensen boeken een stedentrip naar Gerona of combineren een zonvakantie met een bezoek aan deze oude en boeiende stad.

Beste reisperiode

Als je naar Gerona reist, dan kun je dat het beste in het zomerseizoen doen. Dan heb je over het algemeen het lekkerste weer in Gerona. Omdat het in de meeste gevallen om een stedentrip zal gaan, wil je niet graag dat het té warm is. Je mag de periode mei tot en met september als algemene beste reistijd voor Gerona beschouwen. De maanden juli en augustus zijn het warmst. Het is wat betreft de temperatuur dan nog wel te doen in Gerona, tenzij er sprake is van een hittegolf. Dan kan het een paar dagen flink warmer zijn dan de 28 graden die als langjarig gemiddelde geregistreerd staat.

Neerslag

Vanwege de geografische ligging bestaat er iedere maand van het jaar kans op regen in Gerona, ook in de zomer. De kans dat je een verregende zomervakantie meemaakt is niet aanwezig in Gerona. Wel is het mogelijk dat je een of enkele dagen met onbestendig weer hebt. In de winter is de kans op regen groter. Tijdens de koelste maanden december, januari en februari bestaat er zelfs een reële kans dat je met sneeuw te maken krijgt in Gerona.

Reisadvies - Gerona
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Gerona
Reisadvies - Gerona
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Gerona

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.