Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor de Costa Brava

Wil je weten wanneer je het beste naar de Costa Brava kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Costa Brava behoort tot de meest geliefde Spaanse vakantiebestemmingen waar Nederlanders hun zonvakantie vieren. Vooral onder mensen die met de auto op vakantie gaan, is de Costa Brava erg populair. Veel van de auto's die je op de Franse tolwegen richting Spanje ziet rijden, reizen niet ver voorbij de Frans-Spaanse grens. Aan de Costa Brava hebben ze immers gevonden wat ze zoeken op vakantie: de mediterrane sfeer, fijne stranden en goed weer. De Costa Brava is vooral een geliefde kampeerbestemming onder Nederlanders. Met name rond de Baai van Roses vind je in de zomermaanden duizenden caravans en campers die uit Nederland afkomstig zijn. Ook de Golf van Pals is een populaire bestemming binnen de Costa Brava. Iets zuidelijker vindt je de badplaatsen Lloret de Mar en Blanes, die tot de topbestemmingen van Spanje behoren.

Costa Brava

Fijnste maanden

Voor de meeste mensen is de Costa Brava een echte zomerzonbestemming. De periode juni tot half september is daarvoor de beste reistijd. Deze periode kennen de hoogste zonzekerheid en de warmste dagen. Er is wel een kanttekening die we moeten maken en dat is dat je ook in de zomer kans hebt op regen aan de Costa Brava. Dat komt door de ligging meteen ten zuiden van de Pyreneeën. Hierdoor dan er sprake zijn van stuwingsneerslag. In de zomer is het een paar keer goed raak. Felle regen- en onweersbuien kunnen dan het weer aan de Costa Brava flink overhoop gooien. Het is absoluut geen dagelijkse kost, maar wel iets om rekening mee te houden. Dat geldt zeker voor wie met een tent of caravan op de camping staat. Zet die zo weg dat een pittige zomerse bui geen probleem kan vormen.

Het weer in de zomer

Als je je zomervakantie in plaatsen als Roses, Pals, L'Estartit, Empuriabrava of Sant Pere de Pescador viert dan mag je je verheugen op zomerse temperaturen van gemiddeld 27 tot 30 graden Celsius. Er bestaat een kans dat er een hittegolf voorkomt, waarbij het kwik ver boven de dertig graden uitschiet. Ook 's nachts kan het dan flink warm blijven. De zeetemperatuur is in augustus het meest aangenaam: gemiddeld 25 graden en mogelijk iets warmer in de baaien. In juli is de zee met gemiddeld 22 tot 24 graden iets koeler, maar wel aangenaam genoeg om te zwemmen.

Reisadvies - de Costa Brava
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Costa Brava
Reisadvies - de Costa Brava
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Costa Brava

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.