Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

polen Beste reistijd voor Krakau

Wil je weten wanneer je het beste naar Krakau kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Krakau is een stad die in het zuiden van Polen ligt. Het is na hoofdstad Krakau de tweede stad van het land qua inwoners. Toeristisch gezien is Krakau de nummer één bestemming van Polen. Krakau heeft een goed geconserveerde binnenstad, telt tal van boeiende bezienswaardigheden en is een zeer betaalbare bestemming. Een stedentrip naar Krakau kost je gemiddeld tientallen procenten minder dan wanneer je naar Europese steden zoals Parijs, Londen of Rome reist. Eerlijk is eerlijk, dat zijn steden van een ander kaliber. Maar dat zegt niets over de voldoening die je uit een bezoek aan Krakau kunt halen. Het gematigde continentale klimaat van Krakau zorgt ervoor dat deze stad vooral in het zomerseizoen prima is om te bezoeken. In de winter is het grijs, grauw en koel in Krakau.

De beste maanden voor een trip naar Krakau

Kijkend naar de klimaatcijfers voor Krakau, is de periode mei tot en met september de beste reistijd voor Krakau. Ook dan heb je geen enkele garantie op goed weer, maar die kans is een stuk groter dan in de periode november tot en met maart. De maanden april en oktober kunnen qua weer alle kanten opgaan. Je kunt het geluk hebben dat het mild en vrij aangenaam weer is, maar je kunt ook de pech hebben dat het grijs en koud is.

De lekkerste temperaturen worden in Krakau over het algemeen in juni, juli en augustus behaald. Gemiddeld liggen de maxima dan rond de 22-23 graden. Uitschieters naar boven zijn mogelijk, waarbij soms de tropische grens van 30 graden gehaald wordt. Dat is voor Krakau serieus warm. Omdat de relatieve luchtvochtigheid dan vaal meevalt, zal het niet zo snel erg benauwd worden.

Duurdere maanden

Als je in mei of juni naar Krakau wilt reizen, dan zul je merken dat de prijzen voor vluchten en hotelkamers vaak wat hoger liggen. Dat komt omdat de stad vooral in deze twee maanden erg populair is. Dat geldt ook voor de periode half augustus tot half oktober. Op tijd boeken is dan vaak het beste advies om niet teveel te betalen.

Reisadvies - Krakau
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Krakau
Reisadvies - Krakau
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Krakau

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.