Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

oostenrijk Beste reistijd voor Innsbruck

Wil je weten wanneer je het beste naar Innsbruck kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het landklimaat dat in Innsbruck het weer bepaalt, zorgt ervoor dat er vier seizoenen in Innsbruck zijn. Daarvan zijn er twee seizoenen waarin Innsbruck goed bezocht wordt: de zomer en de winter. In het voor- en najaar komen er minder toeristen naar Innsbruck. Dat heeft onder andere te maken met het instabiele weer dat Innsbruck kent. In de winter zijn het de wintersporters die naar Innsbruck komen. Die kunnen rond de stad zelf skiën of snowboarden. Daarnaast zijn er een hoop wintersporters die vanuit de regio een dagtrip maken naar Innsbruck.

In de zomer is Innsbruck nog drukker bezocht. Deze warmste periode van het jaar brengt grote aantallen toeristen richting Oostenrijk. De deelstaat Tirol, waar Innsbruck de hoofdstad van is, behoort dan tot de best bezochte vakantieregio's in het centrale deel van Europa. Dat zorgt voor voldoende toeristen die tijdens hun vakantie ook een bezoek aan Innsbruck brengen.

Innsbruck

Lekkerste maanden

De beste reistijd voor een algemeen bezoek aan Innsbruck is van mei tot en met september. Je hebt in Innsbruck nooit een garantie op goed weer, maar in deze periode is die kans wel het grootste. Op een bestemming zoals Innsbruck kan het weer gemakkelijk omslaan. Dat komt mede door de ligging in een dal. Tijdens een stralende zomerdag kan er plots onweer op komen zetten, die voor flinke overlast kan zorgen. De gemiddelde klimaatstatistieken zijn echt gemiddelden. In juli kan het de ene dag 27 graden worden en kan de thermometer twee dagen later zomaar bij de 14 graden blijven steken. Dat zijn serieuze contrasten die helemaal bij het weer in Innsbruck horen.

Innsbruck als wintersportbestemming

Het grote voordeel van Innsbruck is dat je hier aan wintersport kunt doen. Zo liggen er meerdere skipistes direct rond de stad. De Nordkette ligt zelfs direct bij de stad. Hier vind je 11 kilometer aan piste, die net geschikt is voor beginnelingen: 9 kilometer is rode piste, 1 kilometer zwart en slechts 1 kilometer aan blauwe piste. Het skiseizoen begint hier rond begin december en duurt tot begin april. De maanden februari en maart vormen de beste reistijd voor een wintersportvakantie in Innsbruck.

Reisadvies - Innsbruck
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Innsbruck
Reisadvies - Innsbruck
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Innsbruck

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.