Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

nederland Beste reistijd voor Zeeland

Wil je weten wanneer je het beste naar Zeeland kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Nederlandse provincie Zeeland is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders, Duitsers en Belgen. De vele kilometers aan stranden hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Daarnaast is Zeeland rijk aan leuk steden en dorpjes. Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Zeeland reizen, want ook in de winter hebben de stranden een onmiskenbare charme. De meeste mensen komen echter naar Zeeland op het moment dat het lekker weer begint te worden. Het zeewater is dan nog koud, maar de warme lucht zorgt ervoor dat het wandelen over het strand, eventueel in combinatie met beschut op het terras van een strandtent, al heerlijk kan zijn in de lente. Voor de mensen die niet voor het zonnebaden of zwemmen naar Zeeland komen, is het voorjaar al een heerlijke periode. Lagere prijzen, minder drukte en de meeste zonne-uren van Nederland maken bijvoorbeeld een voorseizoensplaats op een Zeeuwse camping populair.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Zeeland is van mei tot half september. Het echte hoogseizoen start in Zeeland in juni en duurt tot en met begin september. Kijkend naar het weer en de zeewatertemperatuur is de periode juli en augustus de beste reistijd voor een strandvakantie in Zeeland. In juli ligt de zeewatertemperatuur gemiddeld rond de 18-19 graden. In augustus is dat 20 graden of als je geluk hebt 21 graden. Op minder diepe plekken is het water iets warmer. Dat geldt zeker voor het Veerse Meer. Het water is daar met gemiddeld 24 tot 25 graden een stukje aangenamer dan het Noordzeewater.

Zeeland

Kou van zee

In het voorjaar is het mogelijk dat er ineens koude lucht Zeeland binnendringt. Dat kan al aan het begin van de dag gebeuren, waardoor het die dag helemaal niet warm wordt aan de Zeeuwse kust. De koude lucht kan ook in de loop van de dag het land binnendringen. Dit kan gepaard gaan met zeemist. Tijdens dit soort verschijnselen kan de temperatuur in zeer korte tijd flink dalen. Het is zomaar mogelijk dat binnen een tijdsbestek van een half uur de temperatuur van een zeer comfortabele 23-23 graden daalt naar slechts 11 tot 12 graden. Naarmate de zomer in zicht is, neemt de kans hierop af. Dat komt omdat het te maken heeft met een groot temperatuurverschil tussen de lucht en het zeewater. Zodra het water wat opgewarmd is, zo medio eind mei of begin juni, komt dit bijna niet meer voor.

Zeeland in de winter

Een reisperiode waarin je misschien niet zo snel aan Zeeland denkt, is de winter. Dit is het seizoen met met meest grijze en koele weer van het jaar. Het geluk dat Zeeland heeft, is dat het er door het relatief warme zeewater dan minder koud is dan in de rest van Nederland. Voor wie Zeeland misschien wel op z'n puurst mee wil maken, is de winter zo gek nog niet.

Reisadvies - Zeeland
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Zeeland
Reisadvies - Zeeland
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Zeeland

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.