Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

nederland Beste reistijd voor de Veluwe

Wil je weten wanneer je het beste naar de Veluwe kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Veluwe is een geliefd natuurgebied dat redelijk centraal in Nederland ligt. Het behoort tot de grootste natuurstreken van Nederland. Binnen de Veluwe ligt het Nationale Park De Hoge Veluwe. Hier kun je uiteenlopende landschappen bewonderen zoals bossen, zandverstuivingen en heide. Binnen het park kun je allerlei wilde dieren spotten zoals het edelhert en de moeflon. Een geliefde manier om het 55 vierkante kilometer tellende park te ontdekken is met de zogenaamde witte fiets. Die staan gratis ter beschikking voor iedereen die het park bezoekt. Voor de entree zelf moet je wel een ticket kopen.

Eigenlijk heeft de Veluwe iedere maand van het jaar zijn charme. Iedere periode heeft wel wat te bieden. De meeste bezoekers kiezen voor de periode met het lekkerste weer om naar de Veluwe te komen.

De beste reistijd voor een bezoek aan de Veluwe is van mei tot en met oktober. Het lekkerste weer heb je in de zomermaanden, die van juni tot en met augustus lopen. De reden om mei en specifiek oktober bij het beste reisseizoen voor de Veluwe te betrekken, is dat deze twee maanden de grootste transities in de natuur laten zien. In mei, en dan met name begin mei, zie je het landschap als het ware exploderen. De bloesem en kalere takken van het vroege voorjaar maken plaats voor weelderig groen dat in de loop van mei alleen maar groener wordt. In oktober is het einde van de groene periode. Tijdens deze maand zie je het groen plaatsmaken voor bruine, rode en gele tinten. Menigeen acht dit de mooiste reisperiode van het jaar om een vakantie in de Veluwe te vieren.

Reisadvies - de Veluwe
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Veluwe
Reisadvies - de Veluwe
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Veluwe

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal.

Klimaatcijfers zeggen niet alles. Ze geven slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om wat extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Deze informatie dient als een handige hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Deze informatie dient als extra hulp om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor een bepaalde reisperiode of om juist het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.