Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

nederland Beste reistijd voor Rotterdam

Wil je weten wanneer je het beste naar Rotterdam kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Zuid-Hollandse stad Rotterdam is uitgegroeid tot een topbestemming in Nederland. Waar toeristen zich vroeger vooral leken te beperken tot de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, daar zie je tegenwoordig een grotere groep stedentrippers voor Rotterdam kiezen. De architectuur, de typische Rotterdamse humor en de manier waarop men in deze havenstad invulling heeft gegeven aan hoe een stad eruit moet zien maken van een tripje Rotterdam een boeiende ervaring. Het weer speelt zeker een rol bij een bezoek aan Rotterdam. Want eerlijk is eerlijk: prachtig vormgegeven gebouwen zoals De Rotterdam, het Centraal Station het Witte Huis komen veel beter tot hun recht bij een strakblauwe lucht en mooi zonlicht dat de contouren van de bouwwerken beschijnt. Hetzelfde geldt voor de bruggen die Rotterdam rijk is, zoals de Erasmusbrug en De Hef, zoals de Koningshavenbrug officieel heet. De terrasjes aan de Nieuwe Haven of in de Witte de Witstraat komen ook veel beter tot hun recht als het lekker weer is.

Rotterdam

Beste maanden voor een bezoek aan Rotterdam

De kans op goed weer is het grootst in de periode mei tot en met september. Daarmee benoemen we meteen de beste reistijd voor Rotterdam. Dit is de warmste periode van het jaar, waarin de grootste kans bestaat op voldoende uren aan zonneschijn. Bij het zeeklimaat van Rotterdam hoort een bepaalde wispelturigheid, die het lastig maakt om dingen ver vooruit te plannen. Zo kan het in juni grijs en nat zijn bij een middagtemperatuur van 12 graden, maar de kans bestaat evengoed dat je een zonovergoten zomerse dag krijgt met temperaturen die boven de 25 graden uitkomen.

Hartje zomer

Als je in de maanden juli of augustus naar Rotterdam reist, dan heb je over het algemeen te maken met de warmste maanden. De kans op een zomerse onweersbui neemt toe naarmate de zomer vordert. Vooral in augustus worden periodes of dagen met warm weer geregeld afgesloten met fikse buien. De afgelopen jaren zijn deze buien intenser geworden. De zomer is het seizoen waarin er in Rotterdam allerlei buitenactiviteiten gehouden worden. Denk aan het inmiddels beroemde Zomercarnaval dat geïnspireerd is op het Caribische carnaval zoals dat op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint-Maarten gehouden wordt.

Reisadvies - Rotterdam
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Rotterdam
Reisadvies - Rotterdam
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Rotterdam

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.