Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

nederland Beste reistijd voor Amsterdam

Wil je weten wanneer je het beste naar Amsterdam kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Amsterdam is de meest toeristische bestemming van Nederland. Vooral door de enorme toestroom vanuit het buitenland behoort Amsterdam tot de steden waar toerisme doorgeslagen is in overtoerisme. Het maakt voor de meeste bezoekers helemaal niet uit wat voor weer het in Amsterdam is. Het is er altijd druk. In de zomerperiode is het wel wat drukker dan tijdens de andere maanden. De oorzaak hiervoor is vooral te vinden in het feit dat de dagjesmensen Amsterdam dan meer frequent bezoeken dan in de winter. Dat komt omdat het betere weer mensen uit huis lokt om op pad te gaan.

Beste maanden

De beste reistijd voor Amsterdam is van mei tot en met september. In de loop van mei vertoont het weer in Amsterdam steeds meer stabiliteit en neemt het aantal warme dagen toe. De kans op aangename weersomstandigheden wordt groter. De zomerperiode, die van juni tot en met augustus loopt, is de warmste tijd van het jaar. Een deel van de dagen zijn zomers (25 graden of hogere maximumtemperaturen) en de kans bestaat op tropische dagen. Omdat Amsterdam niet zo ver weg ligt van de Noordzeekust, is de kans op temperaturen van 30 graden (of hoger) hier kleiner dan meer landinwaarts. In de zomermaanden worden er allerlei feesten en evenementen georganiseerd, zoals Pride Amsterdam. Voorheen heette dit festival Gay Pride, vanwege het homoculturele karakter.

Koningsdag

De drukste dag van het jaar is 27 april. Dat is wanneer men in Nederland massaal Koningsdag viert. Het centrum van Amsterdam verandert op deze dag in één groot feestterrein, met de jaarlijkse vrijmarkt als belangrijkste element. Op zo'n dag komen er gemiddeld meer dan een half miljoen bezoekers naar Amsterdam om samen met de Amsterdammers deze nationale feestdag te vieren. Het weer loopt enorm uiteen op Koningsdag. Sommige jaren is het warm en zonnig, met aangename temperaturen boven de 20 graden. De kans bestaat evengoed dat het guur en nat is.

Let op wanneer je naar Amsterdam gaat

Met Amsterdam Pride en Koningsdag hebben we twee momenten benoemd waarbij het extra druk is in Amsterdam. Tijdens dit soort periodes is het extreem druk in de Nederlandse hoofdstad. Wie Amsterdam in z'n normale doen wil zien, die reist beter buiten dit soort evenementen naar Amsterdam. Check daarom goed de evenementenkalender om te zien wanneer je Amsterdam moet mijden, of juist op moet zoeken als je een bepaald evenement wilt bezoeken. Tijdens de drukste dagen zijn de hotelkamers over het algemeen een stuk duurder dan normaal.

Reisadvies - Amsterdam
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Amsterdam
Reisadvies - Amsterdam
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Amsterdam

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.