Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Sardinië

Wil je weten wanneer je het beste naar Sardinië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Sardinië ligt ten westen van het Italiaanse vasteland. Het is na Sicilië het tweede grootste eiland van zowel Italië als van heel Europa. Tegenwoordig hoort Sardinië bij Italië, nadat het vele heersers heeft gekend. Hierdoor merk je dat de samenleving op het eiland doordrenkt is met elementen uit andere culturen. Dit maakt van Sardinië een bijzondere bestemming in de Middellandse Zee, die door veel toeristen geliefd is. Menigeen is van mening dat Sardinië nog steeds een geheel eigen identiteit heeft.

Wie een vakantie op Sardinië wil vieren die krijgt te maken met een mediterraan. Dit milde klimaattype is bijna standaard voor alle bestemmingen die aan of in de Middellandse Zee liggen. Het zorgt voor milde nattere winters en warme droge zomers.

Meest aangename reistijd voor Sardinië

De beste reistijd voor Sardinië is het zomerseizoen: mei tot en met september. We houden de maand oktober bewust buiten de beste reisperiode voor Sardinië. Dat is omdat oktober een heuse overgangsmaand is met een redelijke kans op regenbuien. Je kunt het geluk hebben dat je in oktober prima vakantieweer hebt, maar de kans op een week met minder goed weer is vrijwel even groot.

Sardinië

Zonvakantie op Sardinië

Als zon en warm weer essentieel zijn voor jouw vakantie op Sardinië, dan zijn juni, juli en augustus de beste maanden om hier naartoe te reizen. Het is dan altijd warm. Je mag rekenen op temperaturen die overdag gemiddeld oplopen naar 25 tot 30 graden, maar er bestaat altijd een mogelijkheid dat het (flink) warmer wordt. Als Sardinië te maken krijgt met zuidelijke luchtstromen die hete Saharalucht aanvoeren, dan kan het kwik zomaar oplopen tot ver boven de dertig graden. Mei kan uitstekend weer bieden voor een zonvakantie op Sardinië. De nadruk moet hier liggen op het woord 'kan'. De mogelijkheid dat het matig of zelfs slecht weer is voor een zonvakantie, bestaat ook. De meivakantie is daarom erg onzeker qua weer, zeker omdat deze schoolvakantie al eind april en begin mei valt.

In september kan het heerlijk nazomerweer zijn op Sardinië. De kans op neerslag neemt iets toe en de zon wordt wat vaker verstoord door wolken in september. De kans op goed weer voor aan het zwembad of strand is in september groter dan de kans dat het weer tegenvalt. Het prettige is dat de zeewatertemperatuur in ieder geval nog prima is: ongeveer 23 tot 24 graden.

Actieve en culturele vakanties

Kom je vooral naar Sardinië om te genieten van de cultuur, de bezienswaardigheden of om actief bezig te zijn? Dan zouden we de warmste zomermaanden juist afraden. In juli en augustus kan het flink warm worden, waardoor het benauwd aanvoelt en teveel inspanning niet fijn is. De maanden mei en september zijn dan beter geschikt. In het geval van september zouden we eerder kiezen voor de tweede helft van de maand. De meivakantie is zeer geschikt voor wandelvakanties of om de pittoreske dorpen van Sardinië te ontdekken. De natuur ontplooit zich dan helemaal en de temperaturen blijven vaak bij waarden steken die niet te hoog liggen.

Reisadvies - Sardinië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Sardinië
Reisadvies - Sardinië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Sardinië

Beste reistijd voor bestemmingen in Sardinië

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Sardinië? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.