Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

italie Beste reistijd voor Costa Smeralda

Wil je weten wanneer je het beste naar Costa Smeralda kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie de Costa Smeralda bezoekt, die zal wellicht denken ergens op een Caribische bestemming beland te zijn. Hagelwitte stranden en een felle lichtblauwe zee liggen hier op je te wachten. En nee, je bent hier niet in het Caribisch gebied. Nee. dit is Italië. Sardinië om precies te zijn. De Costa Smeralda is een kuststrook in het noordoosten van het Italiaanse eiland Sardinië. Dit is een plek waar de jetset op vakantie gaat. Als ze niet met een jacht in Porto Cervo liggen, dan vertoeven ze wel in één van de luxe hotels die in deze geweldige strandbestemming staan. Nou is Costa Smeralda gelukkig niet exclusief voor de jetset. Ook mensen die geen dikke bankrekening hebben, kunnen genieten van een vakantie aan de Costa Smeralda. De fantastische stranden met het heerlijke mediterrane zijn immers gratis.

Beste maanden

Het aangename klimaat van Costa Smeralda zorgt voor warme droge zomers, waarbij de temperaturen vrijwel altijd geschikt zijn voor een bezoek aan het strand of een lekker dagje aan het zwembad. De periode waarin je de grootste kans op uitstekend weer hebt is van juni tot en met hal september. Dit is daarom de beste reistijd voor Costa Smeralda. De kans op zonnig weer is dan groot. Er kan af en toe een een keer een zomerse regenbui vallen, die gepaard kan gaan met onweer. Die kans is echter zo klein, dat je daar amper rekening mee hoeft te houden.

In de loop van september kan het weer achteruit gaan. Het hoeft niet. Sommige jaren gaat de zomer gewoon door tot in het begin van oktober. Dit soort lange zomers komen de meest recente jaren steeds vaker voor.

Costa Smeralda in de winter

Als je de klimaatstatistieken van Costa Smeralda bekijkt, dan kun je constateren dat het geen volwaardige winterzonbestemming is. De gemiddelde temperaturen liggen in de winter te laag om volop te zonnebaden en te zwemmen. Daarnaast ligt de kans op regen of bewolkt weer aanzienlijk toe ten opzichte van de zomer. Dat neemt biet weg dat ook in de winter de schoonheid van Costa Smeralda gewoon aanwezig is. Die verdwijnt niet zomaar op het moment dat de zon minder invloed heeft op het weer. Costa Smeralda mag dan misschien geen zomerse dagen opleveren in het winterseizoen, het kan er prima zijn om te overwinteren. Met maxima van gemiddeld 12 tot 16 graden is het verre van winters.

Reisadvies - Costa Smeralda
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Costa Smeralda
Reisadvies - Costa Smeralda
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Costa Smeralda

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.