Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Lotharingen

Wil je weten wanneer je het beste naar Lotharingen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De voormalige bestuurlijke regio Lotharingen is een fraai gebied in het noordoosten van Frankrijk, grenzend aan de Elzas. Samen met de Elzas en de voormalige regio Champagne-Ardenne vormt Lotharingen (Lorraine) de in 2016 ontstane grotere regio Grand Est. Steeds meer Nederlanders ontdekken dat je voor mooie stukjes Frankrijk niet zo diep het land in hoeft te rijden, maar dat Lotharingen al veel te bieden heeft op het gebied van mooie dorpjes, lekker eten, fraaie landschappen en leuke steden zoals Metz en Nancy.

Het gematigde maritieme klimaat zorgt ervoor dat de winters wat aan de koele kant zijn, zonder te gemakkelijk echt koud te worden. Het kan er sneeuwen en vriezen. Tot serieus strenge winters komt het de laatste jaren niet zo gemakkelijk meer. De zomers zijn getemperd en vaak aangenaam. De maximumtemperaturen liggen rond de 22 tot 26 graden, waarna het 's avonds vaak weer afkoelt naar pakweg 10 tot 16 graden. Zwoele nachten kunnen voorkomen in Lotharingen, maar echt standaard is het niet dat het tot diep in de nacht warm blijft.

De beste maanden voor Lotharingen

Als je lekker weer wilt hebben tijdens je vakantie in Lotharingen, dan zouden wij de periode half mei tot en met september aanduiden als beste reistijd. Dit zijn de warmere maanden, waarin de kans op zonnig weer groter is en de regen vooral beperkt blijft tot buien. Echt verregende dagen komen in deze periode minder voor. Helemaal uitsluiten durven we het niet. De ervaring met weersvoorspellingen voor Lotharingen is dat al bij twee tot drie dagen vooruit de nauwkeurigheid snel afneemt. Houd daar rekening mee als je in gaat pakken voor je trip naar Lotharingen. Het weer kan zomaar anders uitvallen dan je verwacht had.

Reisadvies - Lotharingen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Lotharingen
Reisadvies - Lotharingen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Lotharingen

Beste reistijd voor bestemmingen in Lotharingen

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Lotharingen? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

>Metz

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.