Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Nancy

Wil je weten wanneer je het beste naar Nancy kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Dat je voor een geweldige stedentripbestemming niet per definitie ver hoeft te reizen, dat bewijst de Franse stad Nancy. Liefhebbers van Art Nouveau komen hier helemaal aan hun trekken. Deze architectonische stijl is alom vertegenwoordigd in deze in het noordoosten van Frankrijk gelegen stad. Daarnaast telt Nancy een aantal musea die absoluut de moeite waard zijn, zoals het Musée des beaux-arts de Nancy en het Muséum-aquarium de Nancy. Liefhebbers van mooie pleinen zullen hun ogen uitkijken op de Place Stanislas, de Place de la Carrière en het Place d'Alliance. Deze drie pleinen staan niet voor niets op de Werelderfgoedlijst. Je kunt je prima meerdere dagen in deze bijzondere stad vermaken. Een andere optie is om een tussenstop van een dag te maken tijdens je reis naar of vanuit het zuiden. Als je een dag een Nancy inplant, kun je aardig wat zien en doen. Dat bewijst het verhaal 'Nancy in 12 uur' wel.

De beste maanden voor Nancy

Mocht je Nancy willen bezoeken, dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd. Het gematigde klimaat van Nancy zorgt ervoor dat deze periode de meest aangename is qua weer. De middagtemperaturen liggen in mei veelal rond de 18 graden en lopen in de zomer op naar een aangename 25 graden gemiddeld. De maanden juli en augustus zijn niet alleen het warmst, het zijn tevens de twee maanden met de grootste kans op zonnig weer. Bij dergelijke weersomstandigheden komen de Art Nouveau-elementen in de architectuur nog beter tot hun recht.

Buiten het zomerseizoen kun je Nancy prima bezoeken, bijvoorbeeld als de musea je hoofddoel zijn of het weer je niet zoveel interesseert. Het voordeel van het vermijden van het hoogseizoen, is dat het minder druk is met toeristen. Dat zorgt vaak voor lagere kamerprijzen van hotels.

Reisadvies - Nancy
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Nancy
Reisadvies - Nancy
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Nancy

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.