Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Metz

Wil je weten wanneer je het beste naar Metz kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De aan de Moezel gelegen stad Metz is de hoofdstad van de voormalige Franse regio Lotharingen. Daarnaast is Metz voor veel Nederlandse toeristen die op weg zijn het zuiden de eerste grote stad in Frankrijk die ze onderweg tegenkomen. Voor sommigen is Metz een leuke tussenstop onderweg naar verdere oorden of juist naar huis. Daarnaast zie je in toenemende mate dat mensen speciaal naar Metz rijden voor een stedentrip. Vanuit België is de stad soms niet al te ver rijden en zelfs voor Nederlanders is het vaak prima te doen om met de auto of een ander vervoermiddel voor een paar dagen naar Metz te rijden. Wie Metz bezoekt, die zal opvallen dat de stad meer een Duits dan een Frans uiterlijk lijkt te hebben. Dat is niet vreemd als je beseft dat een aantal van de gezichtsbepalende bouwwerken uit de tijd stammen dat Metz tot Duitsland behoorde. Tijdens de Duitse periode werden er verschillende grote gebouwen in neoromaanse of neogotische stijl gebouwd in Metz.

Het klimaat van Metz wijkt niet veel af van dat van ons. Net als in Nederland (en België kent Metz een gematigd zeeklimaat met de bijpassende niet al te strenge winters en zomers waarin er ruimte is voor zowel mooie als minder mooie dagen. Een stad als Metz kan in alle seizoenen mooi zijn, maar komt natuurlijk het beste tot zijn recht bij wat betere weersomstandigheden. De kans daarop neemt toe in het voorjaar. In april zie je dat het weer al een stuk beter wordt: minder regen, hogere temperaturen en beduidend meer zon. De weersverbeteringen zetten zich voort in mei. Vanaf mei is de kans op aangenaam weer groter dan de kans op minder mooi weer. Hiermee begint de periode die wij als beste reistijd voor Metz zien.

De beste maanden voor Metz

Gebaseerd op het weer is de periode mei tot halverwege september de beste reistijd om Metz te bezoeken. Dat is ook merkbaar in de tarieven voor accommodaties. In het zomerseizoen kunnen de prijzen voor hotelkamers zomaar tientallen procenten hoger liggen dan tijdens de eerste maanden van het jaar. Als je in mei of september naar Metz reist, dan mag je rekening houden mer maximumtemperaturen van ongeveer 15 tot 22 graden Celsius. Soms is het koeler, maar het kan ook warmer worden. In de zomermaanden juni tot en met augustus liggen de maximumtemperaturen gemiddeld tussen de 20 en 27 graden Celsius in Metz.

Reisadvies - Metz
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Metz
Reisadvies - Metz
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Metz

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.