Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor de Jura

Wil je weten wanneer je het beste naar de Jura kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Jura is een berggebied dat deels in Frankrijk en deels in Zwitserland ligt. In dit geval bespreken we de beste reistijd voor het Franse gedeelte van de Jura. Dit groene berggebied is een geliefde bestemming onder wandelaars, fietsers en andere mensen die graag actief in de natuur bezig willen zijn. Wie voor een actieve vakantie naar de Jura gaat, die moet niet bang zijn om een nat pak te halen. Met op sommige plekken meer dan driehonderd regendagen per jaar mag je de Jura nat noemen. Het is niet zo dat er net als op sommige tropische bestemmingen duizenden millimeters regen per jaar valt dat met bakken tegelijk uit de lucht komt. Er valt wel voldoende om de Jura een zeer groen karakter te geven, met name met bebossing.

De winters zijn koel en vochtig. Niet de meest aangename weersomstandigheden dus om eens lekker op vakantie te gaan. Wel kun je in de wintermaanden in de hoger gelegen gebieden van de Jura terecht om te wintersporten. Met name in januari en februari valt er voldoende sneeuw en is het koud genoeg om te kunnen skiën of snowboarden in de Jura. In de lager gelegen delen van de Jura is het vooral waterkoud en grijs in de winter. Nevel en mist zorgen dan voor een extra dramatisch effect.

De beste maanden voor de Jura

Als je een vakantie in de Jura wilt vieren die niets te maken heeft met wintersport, dan is de periode juni tot en met september de beste reistijd voor de Jura. De maanden juli en augustus zijn het warmste (18 tot 28 graden als maximumtemperaturen) en het zonnigst. Daarnaast valt er in deze maanden iets minder neerslag. Houd er rekening mee dat het weer in de Jura altijd onvoorspelbaar kan zijn en dat het enorm van plaats tot plaats kan verschillen met wat voor klimaat je te maken krijgt.

Reisadvies - de Jura
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Jura
Reisadvies - de Jura
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Jura

Beste reistijd voor bestemmingen in de Jura

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen de Jura? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

>Metz

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.