Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

egypte Beste reistijd voor Marsa Alam

Wil je weten wanneer je het beste naar Marsa Alam kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Van alle Egyptische badplaatsen aan de Rode Zee, is Marsa Alam de meest zuidelijke. Daardoor is Marsa Alam de warmste badplaats van Egypte. Althans, als je het hebt over de langjarige gemiddeldes. Als je naar de klimaatstatistieken van Marsa Alam kijkt, dan zie je dat gemiddelde jaartemperatuur ongeveer twee graden hoger ligt dan badplaatsen zoals Hurghada en El Gouna. In de praktijk is het zo dat je in Marsa Alam minder snel te maken krijgt met extreme hitte. De temperaturen zijn hier iets stabieler dan meer noordelijk langs de Rode Zee. De verschillen in temperatuur tussen zomer en winter zijn ook wat kleiner. In de winter is het in Marsa Alam wat warmer dan in andere badplaatsen, wat Marsa Alam beter geschikt maakt als een winterzonbestemming.

Lekkerste maanden

De beste reistijd om een vakantie in Marsa Alam te vieren is van november tot en met april. Deze periode komt precies overeen met het winterseizoen van de Nederlandse touroperators. Je mag maximumtemperaturen verwachten die gemiddeld tussen de 22 en 32 graden liggen. Dat is prima voor het strand of zwembad. Vanwege de iets hogere minimumtemperaturen is november zeer aangenaam om een strandvakantie in Marsa Alam te vieren. December zou onze tweede keuze zijn, samen met april.

De zomer in Marsa Alam

In de zomer is het standaard heet in Marsa Alam. De middagtemperaturen liggen dan gemiddeld rond de 35 graden. In de praktijk betekent dit dat het geregeld tussen de 35 en 40 graden kan zijn. In de zon voelt dat nog warmer aan. Het voordeel van Marsa Alam is dat de kans dat het kwik in de zomer boven de veertig graden uitkomt wat kleiner is dan in veel andere Egyptisch badplaatsen. Als je in de zomer naar Marsa Alam op vakantie gaat dan heb je naast warmte nog twee zekerheden: geen regen en veel zon. Op jaarbasis valt er gemiddeld slechts 5 millimeter regen. Dat is wat in Nederland vaak in één goede regenbui kan vallen.

Marsa Alam tijdens de schoolvakantie

Als je tijdens de officiële schoolvakanties wilt of moet reizen, bijvoorbeeld omdat je met kinderen op vakantie gaat, dan kun is iedere schoolvakantie geschikt om die in Marsa Alam te vieren. We zouden de zomervakantie onderaan ons lijstje plaatsen, tenzij dat je goed tegen hitte kunt. De herfstvakantie en de voorjaarsvakantie zijn het meest aangenaam om naar Marsa Alam te reizen, gevolgd door de kerstvakantie. De meivakantie is nog prima te doen, tenzij er een hittegolf ontstaat vanwege hete woestijnlucht die naar Marsa Alam geblazen wordt.

Reisadvies - Marsa Alam
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Marsa Alam
Reisadvies - Marsa Alam
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Marsa Alam

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.