Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Winterberg

Wil je weten wanneer je het beste naar Winterberg kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Winterberg behoort tot de meest populaire wintersportplaatsen van Duitsland. Deze in Hochsauerland gelegen stad is enorm geliefd onder Duitsers en Nederlanders. Wie tijdens de krokusvakantie door de straten van Winterberg rijdt, die zal vooral auto's met gele kentekenplaten zien. Ook tijdens de kerstvakantie is deze plaats erg in trek bij Nederlanders, maar zie je wat meer balans in de verhouding Duitsers-Nederlanders. Winterberg is niet alleen een wintersportbestemming, ook de rest van het jaar kun je je hier uitstekend vermaken. Zo is het gebied rond Winterberg in het zomerseizoen enorm in trek om te wandelen, te fietsen of om op andere wijze actief bezig te zijn. Het klimaat van Winterberg leent zich daar prima voor: het is niet te koud, maar zeker niet te warm. Want actief bezig zijn bij tropische temperaturen is veel inspannender dan wanneer je dat tijdens wat meer gematigde omstandigheden kunt doen.

De beste reistijd in het zomerseizoen

Wie in het zomerseizoen naar Winterberg op vakantie wil gaan, die mag de periode half mei tot en met augustus als beste reistijd aanhouden. Dit is de periode met de meest aangename temperaturen en de grootste kans op zonnig weer. Het is geen droog seizoen. Net als tijdens alle andere maanden bestaat er een redelijke kans dat je met neerslag te maken krijgt. In de zomer is dat altijd in de vorm van regen. Als je vooral lekker in een bungalow of ander soort accommodatie van een zonvakantie wilt genieten en wat van de omgeving wilt zien, dan zouden wij voor de maanden juli of augustus gaan. De middagtemperaturen komen dan vooral ergens tussen de 20 en 25 graden uit. Als je in de omgeving naar hogergelegen gebieden gaat, dan kan het daar tot enkele graden koeler zijn dan in het stadje.

Als je vooral actief bezig wilt zijn, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de warmste maanden te vermijden. Als was het alleen maar om de kans op temperaturen van boven de 25 graden te beperken. Qua natuur en temperatuur zijn de tweede helft van mei en de hele maand juni ideaal voor een vakantie Winterberg. Houd met het inpakken van kleding en schoenen wel rekening met de veranderlijkheid van het weer.

Winterberg

Wintersport in Winterberg

Zoals in de intro geschreven is Winterberg vooral geliefd vanwege de wintersport. Verwacht hier niet dat je kilometerslange skitochten kunt maken, maar dat de wintersportpret beperkt blijft tot wat afdalingen op ski's of snowboards. Daarnaast kunnen kinderen (en natuurlijk ook volwassenen) hier lol hebben met de slee. Voor langlaufers is Winterberg een geweldige bestemming, mits er sneeuw ligt natuurlijk. In totaal ligt er rond Winterberg 150 kilometer aan langlauf loipes.

Winterberg is vanwege de beperkte hoogteligging veel minder sneeuwzeker dan de skigebieden in de Alpen. Als het nodig is worden er sneeuwkanonnen ingezet om de natuur een handje te helpen. Hoewel het wintersportseizoen officieel de week voor Kerstmis begint in Winterberg, zijn de maanden januari en februari de beste reistijd voor een wintersportvakantie in het zo geliefde Winterberg. Als de krokusvakantie vroeg valt, heb je de beste kans op goede sneeuw.

Reisadvies - Winterberg
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Winterberg
Reisadvies - Winterberg
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Winterberg

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.