Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Sauerland

Wil je weten wanneer je het beste naar Sauerland kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Sauerland is een geliefde vakantieregio, waar je het hele jaar door naartoe kunt reizen. Het is een zogenaamde vierseizoenenbestemming, waarbij ieder jaargetijde wel wat te bieden heeft. De winter is ideaal voor wie wil gaan wintersporten in Hochsauerland, waar de skipistes en langlaufloipes te vinden zijn. De beste maanden om wintersportplaatsen zoals Willingen en Winterberg te bezoeken zijn januari en februari.

Het voorjaar is vooral geschikt voor wandelaar en sporters die liever wat gematigde temperaturen willen, terwijl ze van de ontluikende natuur kunnen genieten. Mei is de beste voorjaarsmaand om dat te doen. Als je graag wat hogere temperaturen wil hebben, dan bieden de maanden juli en augustus daarvoor de beste opties. Dit is vanwege de wat fellere zomerbuien wel de natste periode van het jaar.

Het najaar is een goede periode om te gaan MTB-en of fietsen. In september heb je de grootste kans op goed weer, terwijl oktober de periode is waarin de natuur zijn mooiste herfstkleuren laat zien. Het kan in oktober al wel aan de frisse kant zijn, zeker wat vroeger in de ochtend. Je merkt dat de zonkracht afgenomen is en dat het daarom wat langer duurt totdat de lucht opgewarmd is. In de ochtend kan dit leiden tot nevel of mist. Wat ons betreft is er niets mooiers dan de natuur in herfstkleuren, terwijl er een fraaie laag nevel boven de grond hangt en de zon vanuit een blauwe hemel het landschap beschijnt.

Reisadvies - Sauerland
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Sauerland
Reisadvies - Sauerland
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Sauerland

Beste reistijd voor bestemmingen in Sauerland

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Sauerland? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.