Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Düsseldorf

Wil je weten wanneer je het beste naar Düsseldorf kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Samen met Berlijn behoort Düsseldorf tot de meest bezochte steden in Duitsland onder Nederlandse toeristen. De gemakkelijke bereikbaarheid van Düsseldorf draagt hier een belangrijk steentje aan bij. Daarnaast mag je Düsseldorf onmiskenbaar tot de meer boeiende steden van Duitsland rekenen. Niet voor niets dat onze landgenoten 'en masse' Düsseldorf bezoeken. Wie Düsseldorf onder een vergrootglas legt die zal ontdekken dat deze stad voor ieder wat wils te bieden heeft. Zo kan er volop geshopt worden in de winkelgebieden van Düsseldorf, kun je van de typisch Duitse keuken genieten in de verschillende restaurants en zijn er voldoende bezienswaardigheden, musea en attracties om je minstens een dag goed zoet te houden.

Düsseldorf is net als zoveel andere bestemmingen het leukste als het lekker weer is. De klimaatstatistieken van Düsseldorf laten twee duidelijke curves zien, die een vrijwel gelijk patroon laten zien. De temperaturen tonen dat de winter het koelste is, met gemiddelde maxima van ongeveer 5 tot 6 graden. Richting de zomer loopt die op naar ongeveer 23 graden in de warmste maanden juli en augustus, waarna de gemiddelde temperaturen weer dalen. De hoeveelheid zonneschijn laten een soortgelijk patroon zien. In de winter is het grijs en somber. Naarmate de zomer nadert, neemt het aantal zonuren toe.

De beste reistijd voor een algemene vakantie in Düsseldorf is van mei tot en met september. Je hebt dan geen garantie op zonnig en warm weer, maar de kans is in deze periode wel het grootst. Het maakt niet uit in welke maand je reist wat betreft de kans op neerslag. In de zomer valt er net zoveel regen als in de lente of de herfst. Omdat zomerbuien vaak intenser zijn, is de gemiddelde tijd dat het in de zomer regent vaak wel wat lager.

Düsseldorf

Enorme kermis

In de derde week van juli vindt in Düsseldorf de drukst bezochte kermis ter wereld plaats. Deze Größte Kirmes am Rhein is goed voor meer dan vier miljoen bezoekers in een tijdsbestek van slechts 9 dagen. Wil je deze drukke periode vermijden, dan moet je in de derde week van juli niet naar Düsseldorf reizen. Wil je juist wel voor dit grootse volksfeest naar Düsseldorf reizen en blijven overnachten, regel je hotelkamer dan op tijd. Vol is vol.

Kerstmarkt

Vanaf ongeveer 20-23 november tot en met 23 december worden de kerstmarkten gehouden in Düsseldorf. Deze winterse markten zijn enorm populair, wat leidt tot hoge prijzen voor hotelkamers. Vooral in het weekeinde kunnen de kamerprijzen flink oplopen. Doordeweeks is het wat minder druk op de kerstmarkten van Düsseldorf. Het maakt wel uit wat voor weer het is. Op drogere dagen is de belangstelling voor dit evenement groter dan op regenachtige dagen.

Reisadvies - Düsseldorf
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Düsseldorf
Reisadvies - Düsseldorf
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Düsseldorf

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.