Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

duitsland Beste reistijd voor Cochem

Wil je weten wanneer je het beste naar Cochem kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Cochem is onder Nederlandse toeristen een vrij geliefde bestemming. De fraaie ligging aan de Moezel zorgt ervoor dat dit een prima plek om te vertoeven. Niet voor niets dat al in de middeleeuwen hier de eerste mensen zijn komen wonen. Cochem telt tal van oude gebouwen zoals de burcht van Cochem die stamt uit de 12e/13e eeuw. De traditionele vakwerkhuizen in het hart van de stad vormen een andere belangrijke bezienswaardigheid in deze kleine Duitse stad. Andere redenen om Cochem te bezoeken zijn de wijnbouwers die de typische moezelwijnen maken rond de stad, de natuurgebieden en de verschillende mooie dorpen in de directe omgeving.

De beste maanden voor Cochem

Voor Nederlanders is Cochem vooral een bestemming die in het zomerseizoen bezocht wordt. Het milde zeeklimaat dat hier heerst, zorgt ervoor dat het winterseizoen te koel en te grijs is. Eerlijk is eerlijk, ook Cochem is mooier op het moment dat de zon schijnt en de terrasjes bevolkt zijn door vrolijke toeristen. In april kan het al aangenaam zijn in Cochem. Mei heeft echter beter papieren in handen als het gaat om aangenaam vakantieweer. De zomermaanden zijn qua temperatuur het beste. Reken dan op gemiddelde maxima van ongeveer 22 tot 25 graden. Wel is er hartje zomer een grotere kans op fikse zomerse buien, die gepaard kunnen gaan met onweer. Kijkend naar het weer, is de periode mei tot en met september de beste reistijd voor Cochem.

Cochem tijdens de zomervakantie

De zomervakantie is de meest geliefde reisperiode voor een bezoek aan Cochem. Dat komt vooral vanwege het grote aantal toeristen dat in de buurt hun vakantie viert of een rondreis door Duitsland maakt. De kans op dagen met goed en warm weer is in de maanden juli en augustus vrij groot. Soms kan er een piek in de temperaturen voorkomen, waarbij tropische waardes van 30 graden niet ongebruikelijk zijn. Hetere periodes worden helaas vaal afgesloten met onweersbuien.

Reisadvies - Cochem
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Cochem
Reisadvies - Cochem
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Cochem

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.