Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

nederland Beste reistijd voor Bonaire

Wil je weten wanneer je het beste naar Bonaire kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie een vakantie naar Bonaire wil boeken die kan dat het hele jaar door met een gerust hart doen. Het tropische savanneklimaat van Bonaire staat garant voor warm weer met redelijk wat zon, vrij weinig neerslag en ook geregeld wat bewolking. De vrijwel altijd aanwezige noordoostpassaat zorgt voor enigszins afkoeling. Hoe belangrijk die wind is voor het verdragen van de warmte tijdens de warmere periodes, merk je op het moment dat de wind wegvalt of dat je op een beschutte plek bent.

Beste maanden

Vanwege lichte fluctuaties in de temperaturen is er wel een periode aan te duiden als beste reistijd voor Bonaire. Dat is vanaf februari tot en met juni. In deze maanden is het het droogst op Bonaire, laat de zon zich het meeste zien en is het niet zo zwoel als de periode die hierop volgt.

De tweede helft van het jaar

Vanaf mei zie je dat de bewolking zich meer laat zien, dat de temperaturen iets hoger liggen (meestal net boven de dertig graden Celsius) en dat de relatieve luchtvochtigheid stijgt. Hierdoor is het zwoeler en minder zonnig dan in de eerste helft van het kalenderjaar. Vanaf september/oktober zie je dat het vaker regent op Bonaire. Dit is het iets nattere seizoen, dat normaliter tot in de loop van december aanhoudt.

Bonaire tijdens de schoolvakanties

Mogelijk zit je door je werk of schoolgaande kinderen vast aan de schoolvakanties of kies je er zelf voor om tijdens die periodes naar Bonaire te willen vliegen. Wat goed is om te weten is dat de schoolvakanties de duurdere reisperiodes zijn voor Bonaire. Dat komt vooral door het prijsbeleid van luchtvaartmaatschappijen zoals KLM die de vliegtickets tijdens de schoolvakanties flink duurder maken dan tijdens andere reisperiodes. Vooral als je in de weekeindes wilt reizen om zoveel mogelijk rendement uit je vliegtickets te halen, zie je dat prijzen van vliegtickets onaangenaam duur kunnen zijn.

Kijkend naar het weer zijn de voorjaarsvakantie (carnavalsvakantie) en de meivakantie de beste reisperiodes voor Bonaire. De zomervakantie is geliefd voor een vakantie op Bonaire, maar het weer is dan volgens de klimaatstatistieken minder aangenaam dan in de voorjaarsvakantie of meivakantie. Als je in de herfstvakantie naar Bonaire gaat, dan moet je er rekening mee houden dat er gemiddeld gedurende ongeveer veertig procent van de dagen regen kan vallen. Wie gaat snorkelen of duiken heeft in de maand oktober wel een beetje het warmst mogelijke zeewater rond Bonaire: 28 tot 29 graden Celsius.

De kerstvakantie is de duurste reisperiode om een vakantie op Bonaire te vieren. De vraag naar vliegtickets is dan groot en de accommodaties vragen in die periode vaak hogere prijzen voor de overnachtingen. Bonaire is dan wel prima als winterzonbestemming, zodat je aan de sombere koele dagen in Nederland kunt ontsnappen.

Reisadvies - Bonaire
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bonaire
Reisadvies - Bonaire
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bonaire

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.