Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

griekenland Het weer in Kreta

Wil je weten wat voor weer het in Kreta is en hoe de actuele weersverwachting voor Kreta eruit ziet? Op onze weersverwachtingspagina's over Kreta kun je zien wat de actuele temperatuur is, welke temperaturen je de komende dagen mag verwachten en wat de gevoelstemperatuur is. Daarnaast kun je bekijken hoe groot de kans op neerslag is, wat voor soort neerslag er verwacht wordt (bijvoorbeeld sneeuw of regen) en hoeveel neerslag er ongeveer kan vallen binnen een etmaal.

Het algemene weerbeeld is net zo belangrijk als de temperatuur of de kans op neerslag. Wordt het zonnig of juist zwaar bewolkt? Wat is de windrichting en hoe hoog is de windkracht? Dankzij onze nauwkeurige weerdata kun je een goed beeld vormen van de weersomstandigheden waar je mee te maken kunt krijgen binnen Kreta.

Hieronder kun je alle plekken zien in Kreta waar we weersverwachtingen voor aanbieden.

Het weer in januari

In de maand januari ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 14 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in januari uit op 8 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in januari op deze bestemming rond de 4 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 11 dagen neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor een maand met vrij veel neerslag.

Het weer in februari

In de maand februari ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 15 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in februari uit op 8 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in februari op deze bestemming rond de 5 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 10 dagen neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor een maand met vrij veel neerslag.

Het weer in maart

In de maand maart ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 17 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in maart uit op 9 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in maart op deze bestemming rond de 6 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 7 dagen neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor een redelijke hoeveelheid neerslag gedurende deze maand.

Het weer in april

In de maand april ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 20 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in april uit op 11 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in april op deze bestemming rond de 8 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 5 dagen neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor niet zoveel neerslag deze maand.

Het weer in mei

In de maand mei ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 24 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in mei uit op 15 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in mei op deze bestemming rond de 10 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 4 dagen neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor weinig neerslag in deze maand.

Het weer in juni

In de maand juni ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 28 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in juni uit op 19 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in juni op deze bestemming rond de 12 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 1 dag neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor een vrijwel droge maand.

Het weer in juli

In de maand juli ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 31 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in juli uit op 22 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in juli op deze bestemming rond de 12 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 0 dagen neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor een vrijwel droge maand.

Het weer in augustus

In de maand augustus ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 32 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in augustus uit op 22 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in augustus op deze bestemming rond de 12 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 1 dag neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor een vrijwel droge maand.

Het weer in september

In de maand september ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 27 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in september uit op 19 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in september op deze bestemming rond de 10 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 2 dagen neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor weinig neerslag in deze maand.

Het weer in oktober

In de maand oktober ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 23 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in oktober uit op 16 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in oktober op deze bestemming rond de 6 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 6 dagen neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor een redelijke hoeveelheid neerslag gedurende deze maand.

Het weer in november

In de maand november ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 20 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in november uit op 12 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in november op deze bestemming rond de 5 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 7 dagen neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor een redelijke hoeveelheid neerslag gedurende deze maand.

Het weer in december

In de maand december ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Kreta rond de 16 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in december uit op 10 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in december op deze bestemming rond de 4 uur per dag. Binnen de hele maand valt er gedurende ongeveer 12 dagen neerslag. Als je kijkt naar de langjarige gemiddeldes dan zorgt dat voor een redelijke hoeveelheid neerslag gedurende deze maand.