Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Het klimaat van Oceanië

Met Oceanië als continent worden de eilanden in de Grote Oceaan (Stille Oceaan) gezien inclusief Australië en Nieuw-Zeeland. Op basis van geografische ligging en historie wordt soms Indonesië er ook bij gerekend, hoewel dit als land officieel bij Azië hoort. Wij delen voor het gemak Indonesië in als Aziatisch land en beperken ons tot Australië, Nieuw-Zeeland en de diverse eilanden(groepen) in de Grote Oceaan.
Oceanië bestaat vooral uit tropische klimaten wat betreft de kleine eilanden. De grote eilanden van Australië en Nieuw-Zeeland kennen meer verscheidenheid aan klimaatzones en zijn soms vrij complex wat betreft het weer en klimaat. Het binnenland van Australië is droog, terwijl de noordkust vrij veel neerslag kent. Nieuw-Zeeland is nog een stuk natter dan Australië en de eilanden op de Grote Oceaan hebben te maken met een natuur die bijna vrij spel heeft onder aansturing van het zeewater en de golfstromen. Het gevolg is witte stranden met daarachter prachtige groene structuren als gevolg van een grote afwisseling in zon en neerslag. Kenmerkend zijn de heldere luchten waarin zich soms prachtige en zeer indrukwekkende wolkenformaties af kunnen tekenen. Niet voor niets zijn eilanden als Tahiti, Bora Bora en andere bounty-achtige eilanden in deze zone veelvuldig afgebeeld op foto's.

Op klimaatinfo.nl bieden we specifieke klimaatinfo per land op het werelddeel Oceanië. Binnen de verschillende landen in Oceanië kun je ook informatie vinden over het weer en klimaat van eilanden, streken, provincies en plaatsen binnen het betreffende land.
Lees over de temperaturen, het aantal zonuren, het aantal dagen neerslag per maand en de hoeveelheden neerslag die er gemiddeld vallen binnen één maand. Aanvullende informatie wordt gegeven over de kans op winters weer, orkanen, hitte, lange periodes met regen en de zonkracht ingedeeld in een maximale UV-index per maand. Onze nauwkeurig samengestelde informatie helpt bij het maken van spreekbeurten of websites en kan reizigers een goede indicatie geven wat voor weer ze mogen verwachten binnen een bepaalde reisperiode.