Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

zambia zimbabwe Beste reistijd voor de Victoria watervallen

De breedste watervallen van het continent Afrika vind je tussen Zambia en Zimbabwe: de Victoriawatervallen. De Engelstalige benaming Victoria Falls wordt ook veel gehanteerd. Deze watervallen behoren tot de meest geliefde bezienswaardigheden in de zuidelijke regionen van het Afrikaanse continent. Je kunt de Victoriawatervallen zowel vanuit Zambia (de stad Livingstone) als vanuit Zimbabwe (de stad Victoria Falls) bezoeken. Vanwege uiteenlopende redenen neemt het bezoeken vanuit Livingstone in populariteit toe, wat ten koste gaat van het toerisme via de Zimbabwaanse stad Victoria Falls.

Het gebied rondom de Victoriawatervallen is subtropisch en kent drie seizoenen. Het minst ideale seizoen om de watervallen te bezoeken is tijdens de lokale zomer. Door de ligging op het zuidelijke halfrond valt dat seizoen gelijk met onze winter. Het is dan benauwd en er valt geregeld regen. De zon laat zich wat minder zien, maar somber mag je het weer in deze periode niet noemen: dagelijks is er sprake van gemiddeld 7 tot 8 uur aan zonneschijn.

Vanaf mei breekt het droge seizoen aan. Hiermee start de betere reisperiode voor een bezoek aan de Victoriawatervallen. De temperaturen dalen naar aangename waardes van 25 tot 30 graden Celsius, de zon laat zich steeds meer zien en de kans op regen daalt naar nihil. De beste reistijd voor een bezoek aan de Victoriawatervallen is daardoor van mei tot en met augustus. De veelal blauwe luchten zorgen voor een spectaculair zicht op de watervallen, omdat er dan veel meer contrast is.

Vanaf september stijgen de temperaturen tot ver boven de dertig graden. Het waterniveau in de rivier Zambezi is inmiddels een stuk gedaald. In november, op het moment dat het regenseizoen begint, zijn de watervallen een stuk kleiner geworden. Stukken van de rivier zijn dan drooggevallen, waardoor de watervallen gefragmenteerd zijn.

De Victoriawatervallen bezoeken tijdens de schoolvakanties

Ben je gebonden aan de schoolvakanties? Kies dan voor de zomervakantie of de meivakantie om naar de Victoriawatervallen te reizen. In de meivakantie kletteren er de grootste hoeveelheden water naar beneden. Dit zorgt voor de typische mist rond de watervallen. Voor de betere foto's en het beste uitzicht op de watervallen kun je je vakantie naar de Victoria Falls het beste tijdens de zomervakantie inplannen. De maand juli heeft dan de voorkeur boven de maand augustus en zeker boven de warmere maand september.

Reisadvies - de Victoria watervallen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Victoria watervallen
Reisadvies - de Victoria watervallen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Victoria watervallen