Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor de Grand Canyon

Wil je weten wanneer je het beste naar de Grand Canyon kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Grand Canyon is een enorme kloof die voor het noorden van de Amerikaanse staat Arizona ligt. De Grand Canyon is ontstaan door watererosie. Al miljoenen jaren stroomt de Colorado door het zuidwesten van de Verenigde Staten, waar het verschillende kloven veroorzaakt heeft. De Grand Canyon is veruit de bekendste. In de loop van de jaren is de Grand Canyon uitgegroeid tot een kloof van maar liefst 435 kilometer lang en tussen de 15 en 29 kilometer breed. Jaarlijks komen miljoenen binnen- en buitenlandse toeristen naar Arizona om de Grand Canyon te bewonderen. Dat kan op verschillende manieren. De meeste mensen bewonderen de kloof vanaf één van de uitkijkpunten, die zowel aan de South Rim als de North Rim te vinden zijn. Een klein deel maakt de fysiek zware afdaling tijdens een wandeltocht. Er zijn ook mensen die een helicoptertour boeken om de Grand Canyon goed vanuit de lucht te kunnen zien. Tot slot is er de Grand Canyon Skywalk die buiten het nationale park ligt. Deze glazen brug hangt twaalfhonderd meter boven de grond.

Grand Canyon

Je kunt de Grand Canyon het hele jaar door bezoeken. Het is een groot deel van het jaar druk. Alleen de wintermaanden zijn wat rustiger. Dat is mede omdat er dan sowieso minder mensen zijn die rondreizen door Amerika, maar ook omdat de Amerikanen zelf in die periode minder geneigd zijn om de nationale parken te bezoeken. Sommigen kiezen juist de winter voor een bezoek aan de Grand Canyon, omdat er dan de kans bestaat dat delen van de kloof bedekt zijn door sneeuw. Dat geeft de uitgesleten rotsen een bijzonder uiterlijk.

De beste reistijd voor een bezoek aan het Grand Canyon National Park is in het voorjaar en het najaar. De maanden juni, juli en augustus kunnen flink oplopen, zeker als je je in de kloof zelf bevindt. Het nadeel van het gebied rond de Grand Canyon is dat het weer onvoorspelbaar is en vrij gemakkelijk extreem wordt. Denk aan hitte, veel zonne-activiteit of juist zware onweersbuien die plots op komen zetten. De maanden april, mei, september en oktober zijn over het algemeen de meest aangename maanden om de Grand Canyon te bezoeken.

Reisadvies - de Grand Canyon
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Grand Canyon
Reisadvies - de Grand Canyon
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Grand Canyon

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.